Dodon a fost primit la Bruxelles – deblocarea finanțării UE pentru Moldova

Se întâmplă și chestiuni care dau de gândit, pornind de la faptul că Germania este ”amica” lui Putin, iar acesta din urmă are ”planurile bine stabilite” pentru vecina sa Moldova.

Președintele pro-rus Igor Dodon a fost primit la Bruxelles, a discutat cu oficiali UE și NATO, iar președintele PPE, Joseph Daul, se află în aceste zile la Chișinău unde a promis deblocarea finanțării UE pe proiecte concrete.

După întrevederea cu comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, președintele moldovean a scris pe Facebook că a „constatat cu satisfacție relansarea plenară a dialogului politic între Republica Moldova și UE, ceea ce oferă noi oportunități de a relua și avansa cooperarea noastră pe multiple dimensiuni – în special în scopul implementării Acordului de Asociere”.

Nu a uitat însă și de retorica sa tradițională, menționând „necesitatea promovării unei politici externe echilibrate cu partenerii din Vest și Est pe baza statutului de neutralitate permanentă”. CITEȘTE INTEGRAL PE DW

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.