Dodon, după vizita la Putin, pomenește de… ”procesul de transfer pașnic al puterii”, la ce se referă orare?

Dodon, după ce a fost la Bruxelles, (citește Dodon a fost primit la Bruxelles – deblocarea finanțării UE pentru Moldova), imediat a plecat la Moscova. Ce s-o fi ”negociat” știu doar cei doi ”protagoniști” dar, iată:

Prețul gazelor importate de la ruși urmează să scadă cu 10-15 dolari de la 1 octombrie, de la prețul de 235 de dolari la mia de metri cubi, cu 45-50 de dolari din ianuarie și cu 70 de dolari de la 1 aprilie, a anunțat luni președintele moldovean Igor Dodon.

Dodon a avut sâmbătă, la Moscova, o nouă întâlnire cu Vladimir Putin, precizând ulterior că a ajuns la o înțelegere cu privire la prețul gazelor.
”Am ajuns la o înțelegere de principiu și am coordonat următorii pași de colaborare în sfera aprovizionării cu gaze, ceea ce ne permite să afirmăm deja la această etapă că tarifele pentru consumatorii finali nu vor crește. Începând cu 1 octombrie, prețul la gazele rusești, furnizate Moldovei, va scădea”, scria Dodon pe pagina sa de Facebook, într-o postare plasată după întrevederea cu Putin.
El mai menționa că a discutat cu președintele rus mai multe chestiuni legate de politica internă și externă a R.Moldova și că a mulțumit părții ruse „pentru susținerea acordată în procesul de transfer pașnic al puterii”. (transfer dinspre cine la cine?)
”Totodată, i-am comunicat președintelui Federației Ruse despre activizarea contactelor cu oficiali de rang înalt din partea celor mai importanți parteneri externi ai țării noastre (FR, UE și SUA), despre rezultatele recentei întrevederi de la Bruxelles cu conducerea UE și NATO, precum și despre discursul pe care îl voi rosti la cea de-a 74-a Adunare Generală a ONU”, mai scria președintele Dodon.

Politica U.E. de extindere este precaută, politica Rusiei, de asemenea, văzând schimbarea tonului cu Kievul, una cu alta, așezarea geopoliticii zonale pe rosturi de pace nu pare greșită dar… să vedem …prețul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.