Doi bărbați care au abuzat și ucis o femeie, au fost dați de gol de… UN PAPAGAL

Papagalul „a redat ultimele cuvinte ale victimei” pentru a oferi dovezi în procesul bărbaților care „au violat și au bătut femeia până ce au ucis-o”

Procurorii dintr-un caz de viol și omor din Argentina intenționează să folosească dovezile furnizate de papagalul victimei ca probe împotriva presupușilor atacatori.

Miguel Saturnino Rolon, de 51 de ani, și Jorge Raul Alvarez, 62 de ani, vor fi judecați în acest an pentru violul și uciderea unei femei în vârstă de 46 de ani, Elizabeth Toledo, în Buenos Aires.

Ca parte a probelor prezentate în dosar săptămâna trecută, Poliția a inclus și… o declarație a unui ofițer de poliție care a susținut că… a auzit vocea papagalului aparținând lui Elizabeth Toledo:

„nu, vă rog, lăsați-mă să plec”, aceasta ar spus papagalul la scurt timp după ce a avut loc uciderea.

Ofițerul era de pază în zonă când a auzit o femeie care urla înăuntru, a relatat ziarul  argentinian La Nacion.

S-a uitat în interiorul apartamentului, dar a găsit doar trupul gol și desfigurat al femeii, întins pe podea, a notat și un papagal verde, într-o cușcă.

După ce a ieșit din cameră, el susține că a auzit cuvintele „ay por favor soltame” (nu, te rog, lasă-mă să plec).

Ofițerul consideră că papagalul repeta cuvintele, pe care procurorii le vor susține ca fiind ultimele ale victimei.

Dovada include și o mărturie de la un vecin care a susținut că l-a văzut pe papagal repetând fraza și după, cu o altă ocazie.

Martorul a spus Poliției că papagalul a spus „por qué me pegaste? (de ce mă loviți?) după ce unul dintre bărbați a lovit victima.

Dovezile procurorului includ și o mușcătură pe antebrațul victimei care, potrivit analizelor, corespunde mulajului dinților lui Rolon „ca o amprentă”.

Între timp, probele ADN găsite pe corpul femeii îl vor lega pe Alvarez de viol și ucidere, susțin ei.

Un al treilea bărbat, care locuia și el în acea proprietate și se număra printre suspecți, fusese exclus anterior din caz, după ce a furnizat un alibi.

Femeia a locuit cu cei trei bărbați și a închiriat o cameră pentru ei, spune Poliția. În acea casă au mai fost denunțuri anterioare de violență în familie.

Așadar, proba din dosar, papagalul, va fi pentru prima dată luată în considerație sau nu, rămâne să aflăm…