Doi copii au aruncat un câine de pe acoperișul blocului

Doi copii au aruncat un câine de pe acoperișul blocului  – teribilism, inconștiență, instincte violente determinate de anume ceva sau cineva?

Câinii sunt dintotdeauna cei mai apropiați și mai fideli prieteni ai omului, în special ai copiilor. Din păcate, nu întotdeauna și invers…

Politia Vulcan, din județul Hunedoara, a fost anunțată sâmbătă după-amiază, că doi copii au aruncat un câine de pe acoperișul unui bloc iar cadavrul bietului câine se află pe trotuar.

Polițiștii i-au identificat pe cei doi copii, unul de 11 și celălalt de 14 ani.

„Au dus pe acoperișul blocului un câine, apoi l-au aruncat în gol. În momentul sosirii polițiștilor la față locului, cadavrul câinelui nu se mai afla pe trotuar deoarece fusese aruncat la gunoi”, spun reprezentanții Poliției județului Hunedoara. potrivit presei locale.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru uciderea cu intenție a câinelui.


CITEȘTE ȘI: Unei fetițe de patru ani i-a murit cel mai bun prieten, câinele… Ce a făcut după asta este uimitor


Cu doar câteva zile în urmă, un alt copil, în vârstă de 13 ani, dintr-o localitate din Mureș, a omorât un cățel lovindu-l de mai multe ori cu o lopată.

Animalul ar fi fost găsit pe câmp, de alți copii, care l-au adus în curtea gospodăriei.

Băiatul care l-a omorât s-ar fi înfuriat pentru că animalul a mâncat un pui de găină.

În timp ce el lovea, sora lui mai mare filma totul cu un telefon mobil, scena de o cruzime fără margini și se amuza împreună cu alţi fraţi, pe seama suferințelor animalului.

Imaginile au fost distribuite apoi, pe rețelele de socializare și au scandalizat sute de oameni din întreaga țară.

După ce imaginile cu uciderea puiului de câine au ajuns pe internet, polițiștii au deschis un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, faptă prevăzută de legea nr. 205 privind protecţia animalelor.

Cine le inspiră copiilor astfel de violențe, astfel de lipsă de grijă față de animale, este greu de spus.

Firește, sunt cazuri extrem de izolate, în mare parte copiii sunt foarte atașați de animale.


CITEȘTE ȘI: Câinele salvează viața stăpânei și pe cea a fiicei ei, de patru ani


Ce vor face oamenii legii? Vor aplica legea. Vor pune la plată părinții. Vor duce pe copiii vinovați în structuri de detenție pentru minori, școala de corecție.

Cea mai utilă pedeapsă ar fi însă alta: arătat copiilor nenumăratele cazuri în care viețile unor copii au fost salvate de câini, să fie puși acești copii să îngrijească o lungă vreme cățelușii abandonați.

Să redevină ceea ce sunt meniți să fie, OAMENI, nu este nevoie de o școală de corecție unde chiar se pot înrăi, ci de o reparație adusă câinilor, prin îngrijirea lor și o reparație a sufletului copiilor în cauză, unde vor simți afecțiunea nemăsurată a câinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.