Doi copii, de 10 și de 12 ani, au fost uciși în bătaie pentru că… își făceau necesitățile pe stradă

Doi copii, frați, aparținând castei Dalit,un băiat de 10 ani și o fată de 12 ani, au fost bătuți până la moarte pentru că au defecat în aer liber în satul Bhavkhedi, districtul Shivpuri, Madhya Pradesh, miercuri dimineață.

Poliția a spus că a arestat doi frați – Hakim Yadav și Rameshwar Yadav – din același sat, în limitele stației de poliție din Sirsod, la aproximativ 15 km de sediul districtului.

Tatăl băiatului, Manoj Valmiki, a declarat poliției în plângerea sa că frații au surprins pe fiul său Avinash și pe sora sa Roshni defecând în aer liber lângă casa lor și i-au bătut până la moarte cu bețele.

Poliția i-a arestat pe cei doi frați pentru omor.

Valmiki le-a spus reporterilor că nu au wc acasă. El a susținut că discriminarea pe motiv de  caste este răspândită în sat și că familia sa a trebuit să aștepte de multe ori la pompa locală mult timp înainte de a putea lua apă.

Primul ministru Kamal Nath a calificat incidentul ca fiind „șocant” și a ordonat acordarea de protecție familiei.

În plângerea sa, Manoj Valmiki a spus că discuta cu tatăl și fratele său în afara casei în jurul orei 6.40, când s-a întâmplat accidentul.

„Rameshwar și Hakim, înarmați cu bețe, au alergat la copii întrebând de ce defecă pe drum. Rameshwar l-a lovit pe Roshni în cap de două ori și o dată în față. Hakim l-a lovit pe fiul meu de două ori în cap. I-a lăsat într-o baltă de sânge”, a declarat polițiștilor tatăl, un salariat în vârstă de 35 de ani. „Când membrii familiei au ajuns la fața locului, ambii copii erau morți”, a spus Poliția.

Potrivit lui Valmiki, Roshni este fiica mai mică dintre cei șase copii ai săi, mama copiilor a murit în urmă cu patru ani.

Între timp, polițiștii au venit cu versiuni contradictorii ale incidentului.

Vorbind cu The Indian Express, Rajababu Singh a spus că Hakim pare a fi instabil mental. El a susținut că Hakim și Rameshwar i-au ucis pe cei doi copii în timp ce se aflau în drum spre casa bunicului său și a negat că incidentul este legat de defecarea pe stradă.

Shivpuri SP Rajesh Chandel a declarat că nu există vreo dușmănie între cele două familii și că poliția încă nu ar avea dovezi care să confirme că Hakim era instabil mental.

Potrivit ziarului, familia lui Valmiki a primit un ajutor de 50.000 rupii și alți 10.000 de rupii pentru înmormântarea copiilor. De asemenea, familia va primi un regim de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here