Doi copilaşi de nici 2 ani, gemeni, filmaţi cum dorm în frig, în staţia de autobuz, înveliţi doar cu o păturică

Imagini dramatice surprinse, zilele trecute, pe o stradă din Ploieşti. Doi copii de 1 an şi jumătate, gemeni, au fost filmaţi cum dorm sub cerul liber, într-o staţie de autobuz. Micuţii împreună cu părinţii lor stau pe străzi pentru că nu au o locuință.

Revoltat, un ploieștean i-a filmat pe cei patru şi a postat imaginile pe Facebook.

„Uitaţi copii amărâţi! Nu au unde să doarmă…Doarme în căruţ, pe străzi. Uitaţi, doi copilaşi mici, gemeni, de 1 an şi jumătate. Nu le oferă statul nimic. O căsuţă să doarmă, absolut nimic. Sunt vai de capul lor. Statul nu ştie decât să fure. Îşi bate joc de copiii ăştia”, se aude bărbatul care înregistrează scena.

Gemenii şi mama lor, duşi într-un centru maternal

Noaptea trecută, în jurul orei 23.00, poliţiştii locali din Ploieşti au sesizat DGASPC Prahova cu privire la faptul că o familie, împreună cu cei doi copii gemeni de 1 an şi jumatate, stau în frig, iar micuţii dorm în cărucioare, înveliţi doar cu o păturică.

Părinţii gemenilor au povestit că veniseră în oraş să preia o rudă aflată în spital şi că nu mai aveau bani de transport. Ar fi vrut să ajungă în localitatea Ceptura, la alte rude.

După miezul nopţii, micuţii, împreună cu mama lor, au fost preluaţi de către reprezentanţii de la Protecţia Copilului şi au fost duşi într-un centru maternal în regim de urgenţă.

Acum, tot instituţia va face verificări, pentru a stabili unde vor ajunge gemenii. Micuţii ar putea să fie daţi în grija rudelor, sau să rămână într-un centru specializat.