Donald Trump preferă să înarmeze profesorii, NU să …dezarmeze populația!

arme pentru profesori
efectele liberalizării armelor
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pornind de la o știre care circulă pe toate canalele media din întreaga lume, legată de evenimentul tragic din Florida, din 14 februarie a.c., nu avem cum să nu ne minunăm de politica președintelui american prin care susține pe față și cu îndărătnicie industria de armament, chiar cu prețul vieții tinerilor americani, nu doar din lumea întreagă unde se vând armele sau unde se întreprind raiduri militare ori războaie de lungă durată.

Donald Trump preferă să înarmeze profesorii și să-i îndemne la un război cu elevii sau foștii elevi care, după cum s-a văzut, cad în capcana militarismului extrem și al violenței ca soluție pentru neadaptare sau, de ce să nu o spunem, ca o consecință a educației tipic americane…

În loc să înăsprească procedurile de intrare în posesia armelor, ca astfel, aceste arme să nu circule comercial precum legumele sau celebrii hot dog, ci să fie necesară o suită de condiții legată în primul rând de vârstă și de sănătatea mintală și cea emoțională – putând chiar restrânge drastic accesul la arme. În definitiv, ce motiv aș avea să îmi cumpăr o armă din vreme ce, contribuabil fiind, plătesc sume colosale pentru ca statul să mă apere? Pentru ce se alocă sume uriașe organelor de poliție dacă acestea sunt ineficiente sau nesuficiente?

Elevii americani protestează, câteva nume faimoase din lumea spectacolului li s-au alăturat și îi sprijină nu doar financiar, însă Donald Trump, cu faimoasa lui îndărătnicie, sugerează înarmarea și pregătirea militară a profesorilor și a lucrătorilor din școli… pentru bani Trump și mulți alții ca el, sacrifică orice… Trăiască democrația în care, chipurile, majoritatea contează, care majoritate? A banilor!…

Iată știrea preluată de pe sursa mai jos indicată:

Preşedintele american Donald Trump a sugerat miercuri că înarmarea unor profesori ar putea contribui la prevenirea masacrelor din şcoli şi a promis că administraţia sa va modifica legislaţia pentru înăsprirea regulilor privind achiziţionarea unei arme, relatează site-ul agenţiei Reuters.

În urmă cu aproape o săptămână, 14 elevi şi trei profesori au fost ucişi la un liceu din statul Florida de către un fost elev, care a folosit o armă semiautomată achiziţionată în mod legal. Donald Trump a organizat o întâlnire la Casa Albă cu o parte dintre elevii care au supravieţuit atacului armat şi cu părinţii unor copii care au decedat. „Dacă ar exista profesori care să fie adepţii armelor de foc, un atac ar putea fi încheiat foarte repede”, a spus Trump, care a recunoscut că ideea este controversată.

Sam Zeif, în vârstă de 18 ani, a descris în lacrimi cum schimba mesaje pe telefon cu familia lui în timpul atacului armat din Florida. „Nu înţeleg de ce pot să mă duc într-un magazin şi să cumpăr o armă de război, o AR 15. Haideţi să nu mai permitem să se întâmple asta niciodată, vă rog”, a spus Zeif. Andrew Pollack, a cărui fiică Meadow Pollack (18 ani) a fost ucisă, a declarat furios: „Ar fi trebuit să fie un singur incident armat într-o şcoală, apoi situaţia să fie rezolvată. Şi sunt extrem de nervos, pentru că nu o voi mai vedea pe fiica mea niciodată”.

Preşedintele american a promis că administraţia sa va modifica legislaţia pentru înăsprirea regulilor privind achiziţionarea unei arme, inclusiv obligaţia prezentării cazierului judiciar şi controale privind sănătatea mintală. „Vom acţiona foarte puternic în ceea ce priveşte controalele amănunţite, cu accent asupra sănătăţii mintale. Nu o să rămână doar vorbe, aşa cum a fost în trecut”, a spus Donald Trump.

Marţi, preşedintele american Donald Trump a anunţat că a semnat un memorandum prin care îi cere procurorului general Jeff Sessions să elaboreze o reglementare pentru interzicerea dispozitivelor care transformă armele semiautomate în arme automate. Decizia a fost luată ca urmare a atacului armat comis în Las Vegas în octombrie 2017, cel mai grav din istoria SUA, în urma căruia au murit 58 de persoane şi aproape 500 au fost rănite, şi a atacului dintr-o şcoală din statul Florida.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •