Donald Trump vs presă – meciul continuă – cine învinge?

Preşedintele american Donald Trump a lansat un nou atac la adresa presei, după conferinţa de presă joi, foarte criticată. Liderul de la Casă Albă a numit, într-un mesaj publicat pe Twitter, presa care transmite ştiri false este un „inamic al poporului american”, notează News.ro.
Presă de ŞTIRI FALSE (@nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) nu este duşmanul meu, este inamicul poporului american!”, a scris Trump pe reţeaua de socializare.
„‘Una dintre cele mai eficiente conferinţe de presă pe care le-am văzut vreodată!’, spune Rush Limbaugh (analist politic conservator – n.r.). Mulţi sunt de acord. Cu toate acestea, PRESA FALSĂ îi spune altfel! Lipsit de onestitate!”, a adăugat Trump, mai târziu pe acceaşi reţea de socializare.
Postările de pe Twitter vin după ce săptămâna aceasta Trump a mai lansat un atac feroce asupra mass-media în timp ce îşi apăra realizările din timpul primelor sale săptămâni la Casă Albă. Preşedintele american a apărut într-o conferinţă de presă care a durat 76 de minute, unde l-ea spus reporterilor lipsa lor de onestitate a scăpat de sub control.
El s-a referit la articole de presă care sugerau nouă administraţie americană ar avea o relaţie apropiată cu Kremlinul.
Din păcate, cea mai mare parte a presei de la Washington DC, New York şi Los Angeles nu scrie pentru oameni, ci pentru interese particulare ale unui sistem defect”, a adăugat Trump. – sursa: hotnews