Dovezile cârdășiei tuturor partidelor pentru a împărți prada: România!

Românii, fie de acasă ori din afara granițelor, au impresia că scandalurile intens mediatizate dintre partidele politice sunt firești și indică o luptă în interesul oamenilor, privită din unghiuri opuse.

Ei bine, iată mai jos dovezile cârdășiilor tuturor partidelor pentru a împărți prada, adică banul public și din afacerile cu statul.

Cu ceva vreme în urmă, vă scriam că nu există în sânul partidelor decât interese, că la ședințele ălor mari se discută doar despre afaceri... nicidecum despre problemele oamenilor sau despre cum să servească țara. 

Pe vremea totalitarismului lui Ceașescu, o întreprindere era condusă de un director profesionist, capabil, de ingineri șefi foarte bine pregătiți, iar peste toți aceștia veghea pentru PCR un secretar de partid.

După 89, ar fi fost firesc să se impună principiul concurenței prin capacitate, posturi obținute prin concurs, pe baza unor solide dovezi de competență. Nu este deloc așa, după 89 s-a instaurat un regim și mai prost decât totalitarismul, clientelismul, numirile de partid și complotul partidelor împotriva țării.


Clientelismul politic, o formă de corupție prin care partidele „parazitează“ banul public

„Plasarea de oameni“ la conducerea instituțiilor publice și în CA-urile de la companiile naționale sau la societăți din administrația locală aduce bani clientelei de partid, dar scade eficiența administrării. Citește un amplu și ULUITOR articol apăsând aici pe Romania Libera


Cine mai crede în separarea puterilor în stat, în putere și opoziție, în sloganuri electorale, în războiul mediatic, este un naiv. Totul se împarte între ei iar circul este anume regizat pentru a crea confuzie și lehamite oamenilor de rând.

România se află, din cauza aleșilor țării și a partidelor, într-o condiție mai rea ca atunci când era sub fanarioți! Vă mai mirați de unde sau prin ce metode au obținut bani majoritatea bogaților României?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.