Dovleacul de aproape 300 kg crescut într-o curte din Sovata

Dovleacul este o adevărată vedetă a judeţului Mureş în această perioadă. Turişti din toate colţurile ţării au venit la festivalul dovlecilor din Sovata.

Localnicii s-au mândrit cu recolta lor şi au împodobit staţiunea cu mii de dovleci, unul dintre ei de câteva sute de kilograme.
Creaţiile inedite din bostani au avut un succes nebun în acest weekend, la festivalul dovlecilor din Sovata, iar localnicii au încercat să-i surprindă pe turişti cu imaginaţia lor.

Unii au încercat chiar să doboare adevărate recorduri. Pe drumul dintre Tragu Mureş şi Sovata, un sătean s-a gândit să-i întâmpine pe cei care trec prin zonă cu un dovleac imens de aproape 300 de kilograme.

„Este ceva incredibil, nici nu ştiu cum au putut să aducă în faţa porţii. E foarte mare… Aşa ceva nu am văzut în comună, nici în ţară”, spune un localnic.
„Nu am văzut în viaţa mea, niciodată. Am trecut pe aici pe drum şi trebuia să mă opresc”, spune un turist.

Gospodarul a cultivat bostanii cu seminţe primite din Belgia, dar se laudă că nu foloseşte îngrăşăminte artificiale.
”Are nevoie de multă apă, în fiecare zi de două ori l-am udat cu câte două găleţi de 15 litri de apă, dimineaţa şi seară. Au zis oamenii că nu-i adevărat, că e din gips, din plastic”, spune proprietarul.

Festivalul dovlecilor, ajuns anul ăsta la a doua ediţie, se încheie astăzi. Până atunci, curioşii sunt aşteptaţi să admire sculpturile din bostani sau să încerce bunătăţi cu dovleac rumenite în cuptor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.