dreptul la libera circulație a devenit o ”obligație”

Politica, în mod vădit, a ajuns să fie lipsită de larg interes și considerată apanajul doar al hoților! Faci politică? Ești de-al unora sau de-al altora, deopotrivă hoți, deci și tu ești un hoț…!

Politicienii își fac o aură de bravură din disprețul și din înjuratul lor cu năduf de către marea mulțime a oamenilor.

Democrația a ajuns să fie un mecanism de sisteme croite în jurul unor găști de interese  și nicidecum un complex de principii puse la dispoziția oamenilor de rând. Au mai rămas valide doar inutila libertate de exprimare și dreptul – devenit ”obligație” –  de a emigra) Aceștia din urmă, cetățenii, au ca instrumente ale exercitării puterii lor doar votul, protestul și, rareori, referendumul. Legile care să responsabilizeze actul politic lipsesc în mod intenționat.

Odată aleși, politicienii nu fac altceva decât acaparează sistemele și apără legal sau pseudo-legal interesele găștilor de interese care i-au propulsat, totodată, folosesc și întregul arsenal media aservit, pentru marea diversiune prin care creează  ”mult zgomot pentru nimic” , anume pentru a distrage atenția cetățenilor de la adevăratele probleme sau mișelii săvârșite în numele puterii și pe cheltuiala țării.

Într-un mandat, politicii, primul an stau cât mai ascunși sau dezinteresați de omul de rând și problemele sale, următorii trei ani îi umple cu ”măsuri electorale” prin care să mai câștige încă un mandat sau să-și asigure afacerile prin interpuși. Diversiunea constă în vrajbă. Oamenii de rând trebuie musai să fie ”bombardați” cotidian cu informații despre așa-zise certuri politice, (de fapt, scenarii bine puse în scenă) acte de corupție, chipurile demascate, în realitate nefiind altceva decât războiul de putere dintre găștile de interese. Sistemele statului servesc la toate acestea, vedeți aparatele coercitive și de justiție, cum acționează diferit față de cum o face cu omul de rând.

Oamenii de rând devin partizanii unora sau altora dintre politicieni și aproape se sfâșie între ei pentru cauze false servite prin diversiune, neînțelegând esența realității: ambele tabere nu fac nimic pentru omul de rând, ba dimpotrivă, îl deposedează de avut și, mai mult, îl îndatorează pe el și pe urmașii săi.

Diversiunea funcționează excelent. Întreabă careva în ce constă concretețea muncii unui politician și eficacitatea lui pe timpul mandatului? Ai vreo lege prin care să-l tragi la răspundere pe ales? (să nu-l mai realegi, dar paguba?) Ce impact a avut operatul politicianului în rezolvarea problemelor prostimii? De ce nu există nicio formă de ”dare de seamă”?

Este irelevant faptul că X este mai șarmant decât Y sau urlă mai tare, ”le zice pe bune”,  dacă pe parcursul mandatului său nu i se poate pune în contul muncii sale nicio realizare, afară de servirea intereselor găștii. Cearta fără o miză în interesul cetățeanului ce este oare dacă nu o diversiune?

Ce înseamnă servirea intereselor găștii? Manevre economice, legi favorabile sau valide doar un timp foarte scurt, anume pentru a ajuta interpușii găștilor de interese pentru ca să ducă la împlinire afacerile fie cu statul sau cu alte state, fie prin ”protecția” de care se bucură societățile comerciale ale găștii față de controalele fiscale sau de alte feluri. Concret, cine mai verifică firmele găștilor dacă au afaceri curate sau nu? Acele firme ”falimentează” la scurt timp iar afaceriștii acestora deschid altele noi.  Jocul merge mai departe! Ramificațiile devin greu de controlat, chiar dacă oricum nici nu sunt controlate, dar așa, să fie siguri!…

De ce niciun jurnalist nu întreabă politicianul despre ce și cât a făcut în planul concret în interesul țării și nu al găștilor? Pentru că jurnaliștii aparțin trusturilor media aservite găștilor. De ce este importantă cearta politică? Să credem că există democrație, opoziție, dezbatere? Nu, pentru a învălui omul de rând și a-l distrage. Îl învrăjbește iar el apleacă urechea. Din ”Pâine și circ” și fie măcar circul… iar pâinea? Cui îi pasă?… Descurcă-se!

Ce sau cine sunt găștile? Fie grupări locale, fie naționale, organizate pe sistem mafiot, servind adesea (sau cu precădere) și interesele internaționale ale corporațiilor sau marilor puteri mondiale, în schimbul îmbogățirii. Se folosesc mereu de politicieni și de toate sistemele statului. Pentru acestea din urmă, aleșii, imediat ”numesc” administrații noi, recrutate sau ”pregătite” să conducă sistemele statului doar așa cum li se dictează din umbră. Presa ”tună” despre nu știu care politician că a fost prins cu trafic de influență sau alte mici infracțiuni pentru care judecata durează ani buni și sfârșind adesea doar cu pedeapsa cu suspendare. Nimeni nu poate trage la răspundere pe acesta pentru adevăratele sale vini, pentru acel operat prin care a dăunat țării cu adevărat, înmiit decât ”mișmașurile” pentru care exultă gloata prostită de către media.

Veți spune că sunt și corupți pedepsiți cu decenii de închisoare. Irelevant, adesea aceste cazuri fac parte doar din războiul puterilor, reglări de conturi, ba chiar și pedeapsa pentru ”neîndeajunsa” supunere față de gașcă!

Ceea ce este și mai grav, resursele țării epuizate, generații întregi azvârlite peste granițe, distrugerea oricăror capacități de producție și importarea până și a oricărui fleac, legi cu impact dezastruos în timp, economie, educația, morala, sănătatea, apărarea, dreptatea… toate aduse la un nivel de precaritate. Țara agonizează, politicienii prosperă, oamenii de rând se ceartă încă între ei de la niște politicieni care nici nu mai sunt în funcții!… Democrație din ce în ce mai înfloritoare dar nu pentru românii de jos. Ăstora de jos li se zice: leneși, bețivi, ignoranți, murdari… – apoi vin iarăși alegerile, bețivii, ignoranții, murdarii contează… Trec alegerile, totul lunecă și mai adânc în hăul sărăciei.

Soluția? …cu toții afară?!

VA URMA

  Orice sugestie sau comentariu ne-ar ajuta să îmbunătățim ziarul. Iar dacă poți considera articolul interesant și demn să îl afle și alții, te rugăm să îl distribui, ai aici mai jos butoanele anume. Mulțumim.