Drumuri de pe mapamond care îţi taie respiraţia la propriu

Oricine a călătorit prin lume a văzut lucruri extrem de interesante sau ciudate. Mai jos, o prezentare a unor drumuri care îţi taie respiraţia la propriu. Ele nu pot fi parcurse decît cu foarte mari emoţii.

Tunelul Guoliang, China

Tunelul Guoliang are o lungime de 1,2 km şi a fost construit printr-o zonă montană care duce spre satul cu acelaşi nume. În anii ’70, locuitorii satului au făcut acest tunel și „ferestrele” în el, folosind doar unelte de mînă. Lăţimea tunelului este de aproximativ 4 m, deci șoferii trebuie să fie foarte atenți.

Maeklong – prin piaţă în Tailanda

La prima vedere, piața Maeklong seamănă cu sute de alte piețe tailandeze … dar numai pînă cînd auzi fluierul trenului care trece prin standurile din piață. Vînzătorii își iau bunurile, își pliază corturile în cîteva secunde, ca să facă loc trenului care se mișcă cu o viteză de aproximativ 15 km/ h.

Yungas Bolivia

Drumul Yungas este între orașele La Paz și Coroico. El urcă în bucle pînă la o înălțime de 3.300 de metri şi apoi coboară la 360 de metri deasupra nivelului mării. În ciuda faptului că drumul este foarte îngust, chiar și camioanele reușesc să treacă unele pe lîngă altele.

Eyre Highway, Australia

Privind această autostradă, cu greu vă puteți imagina că este într-adevăr periculoasă. Cu toate acestea, numărul accidentelor pe acest segment de autostradă australiană de 1.600 km., construit departe de localități, este cu adevărat ridicat. Motivul este foarte simplu: peisajele de aici sînt atît de monotone încît șoferii doar adorm la volan.

The Nose of the Devil” –   „Nasul Diavolului”, Ecuador

Drumul „Nasul diavolului” este construit pe stînca cu același nume la o altitudine de 800 m. Pînă de curînd, turiștilor le era permis să se plimbe pe acoperișurile vagoanelor care circulau aici, dar astăzi este interzis.

Podul Pamban, India

Podul Pamban leagă partea continentală a Indiei cu insula cu același nume. În 1964, podul a fost distrus de vînturile puternice ale strîmtorii Palk. De aceea, acum, cînd viteza vîntului depășește 55 km/ h, trenurile primesc un semnal special care avertizează că poate apărea un posibil pericol.

Autostrada Karakoram, Pakistan – China

Cu o lungime de 1.300 km., autostrada Karakoram este considerată cea mai mare autostradă internațională din lume. Una dintre secțiunile sale trece la o altitudine mai mare de 4.600 m. Vara, cînd vin ploile musonice apar multe alunecări de teren. În timpul iernii, autostrada este închisă din cauza condițiilor meteorologice și avalanțelor. Drmul este atît de periculos, mai ales la curbele de pe stînci, încît viteza cu care se circulă este una extrem de mică.

Pasajul Du Gois, Franţa

 Acest pasaj aparent comun face legătura dintre insula Noirmoutier și Franța continentală. Cu toate acestea, în timpul mareelor, este complet acoperit cu un strat de apă de 4 metri și este disponibil pentru șoferi doar de două ori pe zi.

Autostrada Leh-Manali, India

Autostrada Leh-Manali trece prin cîteva locuri unde muntele este foarte înalt, adică la o altitudine uriaşă faţă de nivelul mării. Drumul este extrem de îngust, dar acest lucru nu împiedică conducătorii locali să mai meargă şi cu viteză ceva mai mare.

Drumul pe Muntele Tianmen, China

 Un drum care are o lungime de 11 km, cu 99 de coturi, duce spre vîrful Muntelui Tianmen, unde se află templul budist. Pe unele secțiuni, distanța dintre două curbe este mai mică de 200 m, deci șoferii trebuie să fie foarte atenți.

Autostrada prin uscatul Salar de Uyuni, Bolivia
Autostrada care trece prin uscatul Salar de Uyuni este situată la o altitudine de 3.650 m deasupra nivelului mării. Peisajele locale sunt atît de neobișnuite încît este ușor să te rătăceşti în ele, iar telefoanele mobile sînt inutile în această zonă. Zilele sunt foarte uscate iar noaptea temperaturile pot scădea pînă la -30 ° C.

Canionul Skippers, Noua Zeelandă

Numeroase hăuri și stînci, coborâri abrupte, curbe bruște, poduri suspendate și îngustări ale drumului sînt departe de toate surprizele care se ascund la trecerea prin Canionul Skippers. Agențiile locale de închiriere de mașini nu oferă nici măcar asigurări pentru cei care vor să meargă în această zonă.

Autostrada James W. Dalton, Alaska, Statele Unite ale Americii

Doar 175 km din această autostradă de 666 km lungime sînt acoperiţi cu bitum, iar restul drumului se conduce pe pietriș. Există doar 3 așezări, 3 stații de alimentare cu combustibil și doar 1 centru medical de-a lungul autostrăzii. Poliția locală verifică prezența a tot ceea ce este necesar pentru supraviețuire în condițiile dificile din Alaska pentru toți cei care intră pe acest traseu.

„Trenul spre nori”, Argentina

 În timpul călătoriei feroviare de 217 kilometri, trenul trece prin 21 de tuneluri, 42 de poduri și viaducte, 2 spirale și 2 zig-zaguri. Numele său romantic a fost dat datorită altitudinii pe care se află unele dintre segmentele sale: uneori este atît de mare încît trenurile trec direct prin nori.

Sursa:brightside.me