„Duceți-vă înapoi în România – și nu vă mai întoarceți” – a spus un magistrat englez

Trei infractori organizați care au furat mai mult de 20 de telefoane mobile de la fanii unui concert al Libertines și au folosit un costum special pentru a ascunde obiectele, au fost somați de un judecător: „Duceți-vă înapoi în România – și nu vă mai întoarceți”.

Trio-ul a vizat concertul de pe scena Rock City din Nottingham, în decembrie, lăsându-i pe iubitorii de muzică uimiți la vederea carcaselor de telefon aruncate și a cartelelor SIM împrăștiate pe podea când s-au aprins luminile din sală, telefoanele lor dispăruseră. Scrie dailymail.

Hoții au fugit cu o mașină, dar au fost opriți de poliție la întoarcerea spre Birmingham, unde erau cazați.

Un altul, Eduard Cirlea, 41 de ani, avea nouă telefoane în buzunarele jachetei. Șoferul Daniel Răușanu, 41 de ani, a fost arestat după ce alte telefoane au fost găsite în interiorul mașinii.

Cei trei au vizat concertul și au luat telefoanele participanților care le-au avut în buzunarele pantalonilor.

Au fost prinși după ce poliția din West Midlands a primit detalii despre mașina lor, iar ocupanții acesteia erau cunoscuți ca implicați într-o serie de furturi.

În cadrul procesului s-a spus că bărbații au venit în Marea Britanie pentru a-și găsi de lucru în timp ce soțiile și copiii lor se luptau financiar în România și că se simt rușinați de comportamentul lor.

Ben Robinson, apărându-l pe Cirlea, a spus: „este vorba aici doar de pungași de ocazie”.

Însă, judecătorul Stuart Rafferty a spus: „În mod clar, aveți abilități în calitate de… buzunare. Unul dintre voi a luat clar inițiativa să cumpere o piesă de îmbrăcăminte care să ofere suficient spațiu de ascundere. Dacă aș fi în fiecare dintre voi, m-aș întoarce în România cât mai repede și nu m-aș mai întoarce.”

„Oamenii par să creadă că viața în această țară este ușoară. Este probabil mai ușor decât este în România, dar dacă vii aici să furi, este o nefericire pentru toată lumea, inclusiv pentru familia ta.”

Bărbații au admis intenția pentru a comite furt și nu au o adresă fixă, vor fi expulzați când vor fi eliberați din închisoare. În urma arestărilor lor, Poliția a putut identifica o serie de telefoane care ar fi fost furate în noaptea concertului.

Detectivul Ruth Towle a spus: „Fanii Libertines au planificat pur și simplu să se bucure de acest concert, dar seara lor a fost contaminată de acțiunile calculate ale acestor trei hoți. Din păcate, este o realitate faptul că mulțimile mari de la concerte și alte medii aglomerate pot aduce profituri bogate pentru infractorii unde victimele lor pot fi distrase temporar.”

„Aș dori să reamintesc tuturor celor care călătoresc în centrul orașului, indiferent pentru un anumit eveniment sau nu, să țină mereu ochii pe bunurile lor, să se asigure că sunt întotdeauna în siguranță și, dacă este posibil, departe de ochii curioși”

„Sfătuim oamenii să fie vigilenți în aceste situații și să sesizeze un comportament suspect, raportând orice lucru, despre care nu sunt siguri, unui membru sau personal al poliției locale. De asemenea, am dori să sfătuim oamenii să raporteze orice telefon despre care se crede că a fost pierdut sau furat de la operatorul de rețea și de la poliție.”

„Am reușit să returnăm 18 dintre telefoanele furate proprietarilor lor de drept, dar există încă două victime despre care nu avem nicio știre.”.

Și uite așa se descurcă ”pe afară” unii români, apoi se întorc în țară plini de fițe, după ce ne-au făcut neamul de râs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.