După atacurile politico-diplomatice ale Austriei și Ungaria atacă Roma

După atacurile politico-diplomatice ale Austriei și Ungaria atacă Roma

Migranți, statele care fac parte din grupul de la  Visegrad transmit Italiei: „Închideți porturile“ – Orban: „Ok, folosirea forței în Libia“
În scrisoarea semnată de Ungaria, Republica Cehă, Slovacia și Polonia: „Austria și Germania au făcut destul.“ Gentiloni: „Nu există amenințări, ne așteptăm la solidaritate“.

După atacurile politico-diplomatice ale Austriei, Ungaria atacă Roma pe subiectul migrației. Italia ar trebui să închidă  porturile pentru a stopa fluxurile de migrație prin Marea Mediterană. Acest lucru a fost scris de către prim-ministrul ungar, Viktor Orban, într-o scrisoare adresată prim-ministrului Paolo Gentiloni și, de asemenea, semnată de alți lideri ai grupului de la Vișegrad (Ungaria, Republica Cehă, Slovacia și Polonia). Pentru Orban, problema trebuie să fie rezolvată în Libia, chiar și cu o posibilă opțiune militară.

Primul-ministru ungar a declarat că Italia are două opțiuni: închiderea  porturile sau să accepte asistența oferită. „Austria și Germania au avut suficient“, a spus Orban spunând că va sprijini propunerea miniștrilor de interne din Italia și Germania, potrivit căreia migrația ar trebui să fie oprită în Libia.

Orban a declarat  că opoziția sa față de o politică europeană de imigrare, definind propunerile ca fiind „nerealiste“ ale Comisiei UE, deoarece ar alimenta riscurile de terorism. Premierul de la Budapesta a criticat, în cele din urmă, și ONG-urile care ajută refugiați pe mare: „Acestea sunt finanțate și susținute de George Soros (miliardarul american de origine maghiară)“

În scrisoarea către Gentiloni, cele patru țări au enumerat o serie de propuneri guvernului italian. „Dacă nu sunt închise porturile pentru migranți – susțin  liderii Visegrad – problema devine imposibil de gestionat, iată că se vor închide în curând granițele germane și austriece. Fluxul migrator trebuie să fie oprit în Libia.“.

Gentiloni: „Cerem solidaritate, nu amenințări“ – „De la vecinii noștri și țările care împărtășesc proiectul european – a declarat prim-ministrul Paolo Gentiloni – avem dreptul de a cere solidaritate. Noi nu acceptăm lecții sau cuvinte amenințătoare.“ Privind imigrația . „Noi ne facem datoria și cerem ca Europa să facă orice este posibil fără să ne ofere lecții“, a adăugat el.

Alfano: „Europa nu ne va da lecții“ –  împărtășind poziția lui Gentiloni – fiind în acest moment și  ministrul de externe. Angelino Alfano: „Europa nu ne poate da lecții, pentru că nu este un for care funcționează, ar trebui să ne ofere solidaritate.“ sinteza tgcom24