„E adevărat că ești gay?” – Și așa a început coșmarul

Poate că a sosit vremea ca tuturor cadrelor didactice să li se redea demnitate de odinioară, exceptând comportamentele cum ar fi pedepsele corporale și jignirile manifestate asupra elevilor.

Totul depinde acum de părinți, în majoritatea cazurilor, aceștia din urmă încurajează sau cel puțin trec cu vederea, comportamentul ostil al elevului față de profesor. Pe baza parlamentarilor nu se poate lăsa nimeni în ziua de azi!…

În Italia, și nu doar, s-a pornit o adevărată luptă de discreditare a rolului profesorului iar legile și normele organice ale școlilor sunt în defavoarea lui.

Nimeni nu poate trece prin viață fără să-și pună amprenta munca unui cadru didactic… și în loc de recunoștință, iată, primește batjocură…

Ca și cum nu erau destule cazuri despre care media zilnic face știri, iată încă unul și deloc plăcut, tradus și adaptat după ziarul Il nuovo quotidiano di Puglia


„E adevărat că ești gay?” Și a început coșmarul.
Acesta este leitmotivul cu care copiii unei școli medii din Basso Salento au chinuit un profesor până când au ajuns la agresiune fizică. De asemenea, și Salento este scenă actelor de agresiune de gradul al doilea și al treilea ale copiilor, unii repetenți și, prin urmare, aproape adolescenți, îndreptate asupra unui profesor „vinovat” de a fi timid, rezervat și… necăsătorit. Din aceste elemente elevii au tras un fel de deducție pentru care și-au marcat profesorul ca fiind  homosexual, aproape ca și cum ar fi fost o vină, și nici măcar nu aveau certitudine. Oricum – a fost un pretext sau nu – a fost suficient pentru tineri să înceapă persecutarea profesorului, asta se întâmpla de luni de zile, până a provocat o depresie profundă profesorului, sfârșind cu internare în spital. S-a întors doar cu câteva săptămâni în urmă, când era sigur că nu va mai trece pe la școală nici unul din acești copii.

Toate acestea au făcut obiectul a două plângeri prezentate la secția de poliție și într-un avertisment adresat directorului școlii din școala în cauză, pentru a fi protejat și pentru a pune capăt brutalității continue. Faptul notabil este că profesorul, în vârstă de 43 de ani, dintre care zece ani de predare la catedră, a plătit un preț personal mare. Repetarea continuă a atacurilor a condus la spitalizare pentru a vindeca depresia severă în care a căzut și care i-a adus recunoașterea aplicării Legii 104 din motive de sănătate. Toate însoțite de durerea unui tată, în vârstă de 74 de ani, un învățător pensionar, care se luptă alături de fiul său pentru a-și proteja sănătatea și demnitatea.

O poveste care, așa cum este subliniată de declarațiile tatălui, și a actelor, scoate la iveală o înfrângere a școlii care a fost aproape fără putere la ceea ce se întâmplă zilnic în clase.
Prima plângere este veche din 2016 atunci când profesorul, al cărui nume și orașul în care se află nu sunt făcute publice pentru a proteja victimele școlii și copiii implicați, abia ce a intrat la o clasă de-a șaptea, a și fost apostrofat de un elev  cu: „Astăzi nu îmi rupe c …i”, scoțând discret un cuțit. Se menționează în plângere: „Cunoscând elevul ca persoană care nu dorește să urmeze lecțiile, și chiar mai rău, capabil de auto-vătămare corporală, m-am dus sus să-i spun adjunctul directorului. Acesta din urmă, odată informat despre fapte, a răspuns că nu poate interveni pentru că nu există nici o certitudine că obiectul pe care l-am văzut a fost un cuțit și să-l anunț imediat când voi avea vreo certitudine”.

La scurt timp după, băiatul în cauză scoate un cuțit mare pentru a decoji o mandarină, profesorul îi spune că nu poate să aducă un cuțit la clasă și primește un răspuns teribil, „Azi fac cuțitul de sânge. Îți dau un cadou frumos de Crăciun: un buchet de flori”. Descrierea a ceea ce s-a întâmplat după aceea este o atmosferă thriller. Băiatul îi spune că o să-i facă în necaz în acea zi și să încerce să-și facă singur o tăietură. În acest moment, profesorul, speriat, părăsește sala de clasă pentru a cere ajutor personalului școlii. El ar fi dorit să sune la 113, dar chiar atunci elevul se apropiase de el cu cuțitul la vedere.

A doua plângere, în noiembrie 2017. La părăsirea școlii un elev dintr-o clasă la care nu predă profesorul în cauză, îi îmbrâncește umărul făcându-l să-i cadă rucsacul și ochelarii, strigând, „prof, este adevărat că ești homosexual? ». Picătura care a umplut paharul. Profesorul a intrat în depresie și a fost  internat timp de o lună.

La acest punct ajunși, avocatul profesorului a trimis un avertisment adresat directorului școlii și vice-directorul școlii. Avocatul vorbește de vandalism și agresiuni suferite „din partea unui grup de elevi ai institutului.“ Doi elevi, în special, au adresat în mod repetat insulte de natură homofobă, precum și deteriorarea mașinii profesorului. Potrivit avocatului, același vice-director al școlii ar fi avut o atitudine ostilă față de profesor și, prin urmare, ar fi foarte precaut. În cele din urmă, profesorul a rămas doar cu amărăciunea și starea sănătății afectată.