E.ON și Google, proiect comun pentru sectorul de energie solară

energie solara
Web Hosting

E.ON și Google lansează un proiect comun pentru sectorul de energie solară. Cele două companii vor extinde tehnologia Sunroof în Germania, acolo unde circa șapte milioane de clădiri beneficiază de serviciile acestei platforme, inclusiv cele din zonele urbane importante precum Munchen, Berlin, Rhine-Main și Ruhr.

Utilizând această tehnologie, proprietarii pot determina cu ușurință și precizie potențialul de capacitate solară al locuințelor lor și să inițieze proiectul pentru instalarea unui sistem fotovoltaic, prin simpla introducere a adresei locuinţei pe pagina web a platformei Sunroof.

Platforma calculează câtă lumină solară primește un acoperiș pe parcursul unui an, ținând cont de vreme, poziția soarelui din diferite anotimpuri, mărimea și panta acoperișului precum și de umbra pe care o fac clădirile sau copacii din vecinătate. Apoi Sunroof „convertește” datele obținute despre lumina solară în energie și efectuează calculul economiilor posibile în privința costurilor.

La lansarea platformei în Germania, Sunroof va fi disponibil exclusiv la adresa de web www.eon-solar.de. Cei interesați vor putea să afle care este potențialul solar al locuințelor lor, dar, totodată vor putea beneficia de un pachet complet care va conține un modul fotovoltaic, o unitate de stocare și serviciul E.ON SolarCloud. E.ON promite că un sistem de producere a energiei solare va aduce câștigurile financiare scontate, iar compania va asigura compensațiile financiare în cazul unui deficit.

Platforma funcționează în SUA încă din 2015
Sunroof este deja folosit în SUA din 2015, asigurând suport pentru aproximativ 60 de milioane de clădiri. În medie, 79%  din toate acoperișurile testate s-au dovedit a fi potrivite pentru producerea de energie solară.  Statele din sudul țării, cum ar fi Arizona, au obținut valori maxime de peste 90%, dar chiar și statele din nord, cum ar fi Maine, au obținut valori de peste 60%, indicând potențialul semnificativ al energiei solare.

Acoperișurile din orașe ca Houston și Texas ar putea genera în jur de 19.000 GWh de electricitate în fiecare an, ceea ce reprezintă echivalentul cererii de energie a 1,7 milioane de gospodării.

Pentru început, acest instrument online va asigura servicii pentru aproximativ 40% din populația Germaniei. Pe termen mediu, serviciul va fi extins pentru cât mai multe gospodării germane. În paralel, partenerii proiectului analizează posibilitatea de a implementa acest sistem și pe alte piețe europene.(ziaruldemediu.ro)

Facebook Comments