Eclipsă totală de Lună în această noapte

O nouă eclipsă totală de Lună va avea loc în această noapte, maximul producându-se luni la ora 7.12 dimineața, când satelitul natural al Pământului va fi foarte aproape de orizontul de nord-vest, cu aproape o ora înainte să răsară Soarele.

”Fenomenul începe la ora 4.36, când Luna intră în penumbra Pământului, însă vom putea vedea schimbări pe discul acesteia, de când începe să intre în umbră, de la ora 05:34. Atunci Luna se va afla înspre vest, nu foarte sus, la doar 20 de grade înălțime față de orizont.
Partea cea mai spectaculoasă a fenomenului este faza de totalitate, când Luna se află în umbră, discul acesteia fiind mai întunecat decât de obicei. Totalitatea începe la ora 06:41 și are maximul la 07:12, terminându-se la ora 07:43. Toate aceste faze sunt vizibile din România, cu Luna poziționată foarte aproape de orizont”
Și ca o glumă, această eclipsă nu are nimic de-a face cu ”vizita” recentă a cosmonauților chinezi pe fața nevăzută a Lunii!… Este un fenomen astronomic absolut normal și are loc la precise perioade de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.