Economia României ”duduie” însă țara este cu cel mai mare deficit și din ce în ce mai îndatorată

industrie
Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pe cine să mai credem? Duduie economia și totuși, România, tot mai îndatorată și pe deficit scandalos.

Una dintre explicațiile posibile ar fă că economia nu mai este românească și au profit străinii în țara noastră, profit pe care îl scot din țară, cum este și firesc, mai mult, sunt și scutiți, unii, de impozite. Totodată, statul cheltuie mai mult decât încasează și pentru asta se împrumută accelerat, plus că anumite împrumuturi mai vechi au ajuns la scadență.

România –  O țară bogată, care exportă preponderent materii prime, o industrie aproape inexistentă, o țară care importă alimente de bază pe care și le-ar putea produce și singură dacă nu ar fi mafia statului băgată în afacerile importatorilor sau invers, o țară în care se muncește pe salarii de mizerie iar prețurile sunt uneori mai mari ca în alte țări europene, o țară în care unica industrie rentabilă este politica de rang înalt prin care banii țării ajung oriunde, numai în folosul ei NU. Concluzia o trageți voi, după ce veți citi materialele de mai jos care se cam bat cap în cap:

EUROSTAT: România are cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul II din 2017 – România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 5,7%, în al doilea trimestru din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind urmată de Letonia, cu 4,8%, arată un raport al Eurostat, publicat miercuri. Potrivit mediafax

vezi și asta: stirileprotv

…și iată astăzi ”minunea”:

Deficitul României creşte îngrijorător. Diferenţa dintre veniturile şi cheltuielile bugetare a fost de 4,1 la sută în cel de-al doilea trimestru al anului. Acesta este cel mai mare nivel înregistrat la nivelul Uniunii Europene, arată datele biroului european de statistică.

În primul trimestru al acestui an, România a înregistrat un deficit de 3,6 la sută. Devine astfel din ce în ce mai greu să ne încadrăm în ţinta de deficit de cel mult 3 la sută asumată de Guvern. Datele sunt calculate după metodologia European System of Accounts (ESA 2010). După România, cele mai mari deficite bugetare, date ajustate sezonie, le-au înregistrat Marea Britanie (3,4%), Franţa (2,8%), Portugalia (1,6%), Slovacia (1,4%), Austria şi Polonia (cu câte 1,2%).

La nivelul celor 28 de state ale UE, deficitul bugetar a crescut la 1,3%, date ajustate sezonier, faţă de 1,1% înregistrat în primul trimestru al acestui an. Guvernul PSD-ALDE şi-a asumat respectarea ţintei de 3% din PIB pentru acest an, conform Tratatului de la Maastricht. În caz contrar, România riscă să intre în procedura de deficit excesiv.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele opt luni ale acestui an cu un deficit de 6,5 miliarde lei, reprezentând 0,78% din PIB, în creştere de peste două ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţile în care ritmul de creştere a cheltuielilor, trase în sus mai ales de salariile bugetarilor, a depăşit avansul încasărilor, arată datele publicate în septembrie pe site-ul Ministerului Finanţelor. Potrivit ziuanews

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •