Ecstasy, un drog notoriu, ar putea deveni un medicament în Statele Unite

Ecstasy, medicamentul veteranilor. Drogul ar putea deveni legal în SUA începând cu 2021

Cercetătorii americani folosesc substanța pshiho-activă în tratarea veteranilor traumatizați psihic.

Un studiu din Statele Unite arată că MDMA, o substanță din ecstasy, ar putea să fie singura salvare a persoanelor care suferă de stres posttraumatic. Boala apare în urma unei experiențe marcante, și este întâlnită des în rândul veteranilor. Jon Lubecky, un fost soldat american, se află în aceeași situație. Terapia și antidepresivele nu l-au ajutat în vreun fel. Bărbatul și-a revenit în mod miraculos în urma tratamentului cu ecstasy.

Jon Lubecky, veteran: Opt ani întregi am vrut să mă sinucid.

Reporter: Şi acum, a dispărut dorinţa?

Jon Lubecky: A dispărut complet.

Reporter: Şi totul din cauza acestei terapii?

Jon Lubecky: Exact. Cercetătorii au început să testeze stimulentul pe pacienți. Medicii administrează substanța cu moderație în timpul ședințelor terapeutice.

Reporter: Ce părere ai când oamenii spun că este o substanţă ilegală?

Jon Lubecky, veteran: „Dacă le-aş spune că am găsit tratamentul care vindecă cancerul, te asigur că mâine vor aproba un proiect de lege pentru a-l legaliza şi a-l face disponibil”.

Nu este prima dată când un drog interzis este folosit în scopuri medicale. Mare parte din stupefiante nu trec de testele clinice. Dacă rezultatele vor fi mulțumitoare, ecstasy ar putea deveni legal și disponibil în farmaciile din America. Sursa:tvr.ro