Elevii clasei a VIII-a se pregătesc pentru susținerea Evaluării Naționale

Evaluarea Națională 2017 va debuta pe 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmând ca pe 21 iunie să fie susținută proba la matematică. Pentru a încheia ciclul gimnazial, elevii de clasa a VIII-a trebuie să se înscrie pentru susținerea probelor examenului, în perioada 7 – 9 iunie. Media obținută la examen este un criteriu decisiv pentru admiterea în învățământul liceal

Calendar Evaluare Națională 2017

7 – 9 iunie 2017 Înscrierea la evaluarea naţională
9 iunie 2017 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
19 iunie 2017 Limba şi literatura română – probă scrisă
21 iunie 2017 Matematica – probă scrisă
22 iunie 2017 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
26 iunie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2017 Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2017 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativa a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină EN fără taxă.

Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Elaborarea procedurilor specifice evaluării se realizează de către CNEE, în urma consultării direcțiilor de specialitate din minister. Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratul școlar.(romania-libera.ro)

Articolul precedentAtelier de modelaj în lut la Muzeul George Severeanu
Articolul următorNoi reguli privind înmormântarea persoanele decedate din România
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno