Elevii sunt epuizați din cauza temelor pentru acasă

În ciuda faptului că un ordin ministerial din 2016 prevede ca timpul dedicat temelor să fie de cel mult două ore pe zi, la doar o lună de la începutul anului şcolar mulţi copii se declară epuizaţi.

După șase ore petrecute la școală, elevii petrec acasă alte ore bune pentru temele exagerat de lungi date de profesori. Sunt epuizați, nervoși, obosiți peste măsură, de acest sistem de învățământ bolnav care nu respectă legea.

Despre necesitatea aprofundării materiei acasă vorbesc atât părinţii, cât şi profesorii, dar problema este că prea puţini dascăli găsesc teme care să îi atragă pe copiii de acum. Aşa se face că în oraşe puștii au program de adulţi, iar la ţară, unde nu sunt profesori, cei mici sunt complet neglijaţi.

Pentru ora de română, la o clasă de a VI-a, elevii au avut de rezolvat acasă șapte exerciţii şi de scris o compunere. Tema, spune profesoara, i-ar lua unui copil o jumătate de oră.
Alina Pandele, profesoară de limba română: „Cei care lucrează acasă au rezultate bune şi foarte bune, pe când cei care încearcă să păcălească sistemul, nu reuşesc să ajungă la performanţele celorlalţi.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.