Elon Musk, acuzat de Rusia că vrea să ducă arme nucleare în spațiu

Răspunsul fondatorului Tesla și SpaceX a venit rapid în urma acestei declarații și este șocant - "Nicio problemă"

Elon Musk, acuzat de Rusia că vrea să ducă arme nucleare în spațiu

Zilele trecute, Elon Musk plănuia lansarea capsulei SpaceX, la bordul căreia se aflau doi astronauți. Vremea a fost capricioasă și lansarea a fost amânată pentru data de 30 mai.

Acum, Elon Musk este acuzat de Rusia că vrea să ducă arme nucleare în spațiu.

Informația, care se află la nivel de teorie a conspirației, a fost lansată în spațiul public de către Dmitri Rogozin, informează Mediafax.ro.

Fostul vicepremier rus, actual președinte al Roscosmos, susține că Elon Musk are în plan să trimită arme nucleare în spațiu.

Elon Musk, acuzat de Rusia – arme nucleare în spațiu

Dmitri Rogozin susține, într-un interviu oferit presei ruse, că Elon Musk ar ascunde adevărul despre armele nucleare.

El crede că planul de a bombarda planeta Marte – cu scopul de a crea o atmosferă optimă susținerii vieții – este o acoperire pentru supremația spațială a SUA.

„Înțelegem că un singur lucru se ascunde în spatele acestei demagogii: este vorba de un paravan pentru lansarea de arme nucleare în spațiu”, a mărturisit Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, într-un interviu cu omul televiziunii pro-Kremlin, Vladimir Soloviov.

Dmitri Rogozin, furios că Elon Musk va distruge Marte

În plus, Dmitri Rogozin este indignat de faptul că lui Elon Musk i se va permite să distrugă o planetă.

„Vedem astfel de tentative. Noi le considerăm ca inacceptabile și ne vom împotrivi în orice măsură va fi posibil. Cine i-a dat lui dreptul de a distruge o planetă?”, a mai declarat Dmitri Rogozin.

Dmitri susține că Rusia pregătește „un răspuns”. Tot el mai spune că reglementările internaționale interzic clar orice desfășurare de arme nucleare în spațiu, titrează The Moscow Times.

10.000 de rachete nucleare pentru bombardarea planetei

Un alt oficial al Roscosmos, pe nume Alexandder Bloshenko, susține că vor fi necesare 10.000 de focoase nucleare pentru un bombardament al planetei Marte.

„Pentru o explozie termonucleară la unul dintre polii lui Marte, cum spune planul SpaceX, pentru rezultate tangibile este nevoie de 10.000 de rachete nucleare pentru a transporta încărcătura”, a spus Bloshenko.

Elon Musk dorește bombardarea planetei Marte

Răspunsul fondatorului Tesla și SpaceX a venit rapid în urma acestei declarații și este șocant – „Nicio problemă”, a scris Musk pe Twitter.

În 2015, Elon Musk a apărut în cadrul emisiunii ”The Late Show” cu Stephen Colbert unde a mărturisit că poate face planeta Marte locuibilă dacă bombardează polii planetei cu rachete nucleare.

Pe data de 16 august 2019, Elon Musk a publicat un nou tweet scurt – ”Bombardați Marte!”

Un studiu realizat în 2018 arată că pe planeta Marte nu se află suficient dioxid de carbon care să contribuie la încălzirea planetei, chiar dacă în atmosferă vor fi aruncate toate elementele necesare.

”Procesul de teraformare a planetei Marte nu este posibil cu tehnologia de care dispunem în prezent”, susține studiul, conform space.com. FOTO: PIXABAY

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.