EPIDEMIE DE GRIPĂ – Ce e și mai rău, Luni începe școala! – Afectați de gripă peste 7 milioane de italieni

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

EPIDEMIE DE GRIPĂ – Ce e și mai rău, Luni începe școala! – Afectați de gripă peste 7 milioane de italieni care au trecut pe la medicii de familie în ultimele 3 zile, o creștere de 30% față de aceeași perioadă din anii precedenți.

În perioada 2-4 ianuarie, în clinicile de ambulatoriu ale celor 45 de mii de medici de îngrijire primară, media consultațiilor solicitate a fost de 51 de persoane/zilnic, față de media specifică iernii de 30-35.

Cabinetele sunt supraaglomerate de persoanele în vârstă cu afecțiuni cronice și cu gripă, spune secretarul FIMMG, Silvestro Scotti, care subliniază din nou importanța vaccinărilor. Anul acesta, spune el, „vedem o ușoară creștere a vaccinărilor la populația de peste 65 de ani, dar procentul este încă scăzut”.

Epidemia de gripă, continuă el, „nu este izbitoare în același mod în toate regiunile italiene și cele mai bune rezultate în combaterea ei sunt înregistrate în zonele în care ne concentrăm asupra organizării complexe a medicinei generale, în aceste realități medicii de familie, în principal datorită acelor investiții de personal, au exprimat un rol activ în politicile de prevenire, cu referire în special la vaccinări. în Veneto, de exemplu, incidența este de 4 cazuri la 1000 asistate, în timp ce, de exemplu, în Piemont există 15 cazuri la 1000 asistate, ceea ce ar trebui să ne întrebăm ce nu funcționează acolo”.


Și cum orice discuție se poartă mereu și numai despre aceste vaccinări, este firesc să avem și suspiciuni dacă nu cumva epidemiile sunt chiar provocate de către cei din industria farmaceutică… Vaccinările au salvat milioane de vieți dar au și ucis destul…  așadar, nu meregm la ghici!…


Cele mai utilizate terapii rămân tot cele naturiste, frecțiile,  ceaiurile, alimentația adegvată, odihna și compresele…

Secretul să nu căpătăm niciodată gripă nu există… Dar vă putem recomanda să evitați aglomerațiile sau purtați fular la gură neăpărat. Beți foarte multe sucuri naturale de citrice preferabil să le stoarceți voi. Consumați slăninuța cu usturoi. Ghimbirul este un miracol, precum și hreanul… Aerisiți îndelung casa, biroul, clasa, atelierul… Nu frigul provoacă gripa, ci virușii… așadar, suferiți de frig mai bine dar să aveți spațiul foarte bine aerat. Spălați mâinile cât mai des, de bună seamă că și orice produs destinat consumului alimentar. Un plus de igienă și evitarea frecventării spațiilor aglomerate unde ne-ar putea strănuta care în față, contagiindu-ne, este o soluție de care să țineți seama.

Dacă totuși ați luat-o… (gripa) …fuguța la medic…!

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •