Episcop cipriot: ”este ipocrit să se jelească toți acei copiii care au fost victimele unui criminal în serie, câtă vreme rata avorturilor este mare în țară”

Un episcop cipriot recent a fost puternic contestat pentru comentariile sale controversate despre homosexualii și, mai nou, a spus că este ipocrit să se jelească toți acei copiii care au fost victimele unui criminal în serie, dată fiind rata mare de avorturi din țară.

Episcopul Neophytos de Morfou a sugerat că, atâta timp cât avorturile continua, care sunt tot niște crime, ar fi inutil să plângem victimele criminalului în serie Nicolas Metaxas, care a ucis cinci femei străine și doi copii. Astfel, arăta ipocrizia țării.

„Ai avut trei avorturi, copiii tăi, iar acum ești doar o ipocrită, criticându-l pe Nicolas”, a declarat Neophytos într-un discurs pe 25 iunie.

Cipru a scos avortul de sub incidența codului penal în 2018, cu un proiect de lege care permite femeilor să renunțe la o sarcină de până la 12 săptămâni sau 19 săptămâni în cazuri de viol. Oficialii au declarat că peste 9.000 de avorturi ilegale au loc în fiecare an.

Metaxas, al cărui nume Neophytos ar invoca în comentariile sale cu privire la avort, a pledat vinovat în iunie pentru uciderea a șapte femei și fete străine. A fost condamnat la șapte condamnări pe viață cu închisoare.

Victimele, trei femei filipineze și fiica uneia dintre ele, precum și o femeie nepaleză, o mamă româncă și fiul ei de opt ani. Metaxas, pe rețelele sociale folosind clona „Oreste35” a atras victimele femei și a făcut sex cu ele înainte de crimă.

Accept LGBTI Cyprus, o organizație care luptă împotriva discriminării sexuale în țară, a împărtășit un video online, definind remarcile episcopului ca fiind un „discurs de ură.” Utilizatorii de social media au reiterat sentimentele grupului în comentarii, unii chiar cerând un protest masiv împotriva episcopului.

Episcopul a stârnit anterior indignarea publicului asupra videoclipului și comentariilor sale homofobe făcute în timpul aceluiași discurs, în care a susținut că bărbații s-au născut homosexuali doar dacă mamele lor au făcut sex anal în timpul sarcinii și au spus că bărbații homosexuali miros urât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.