Equitalia NU mai există – sau o altă pălărie aceleiași Mării!

Equitalia NU mai există - sau o altă pălărie aceleiași Mării!

Equitalia NU mai există. Dispare compania indicată de mulți ca simbol al impozitării opresive. În locul său vine noua Agenție de încasări și recuperări fiscale, organism public, sub supravegherea ministrului economiei și finanțelor. Ghișeurile rămân aceleași, chiar dacă acestea schimba logo-ul și modulele pentru fiecare tip de practică. Imediat însă vine și noul, un mecanism inteligent care anulează cozile. Acesta ”promite” să reducă drastic întârzierile și, după această vară, va fi atașat unei aplicații pentru rezervarea și accelerarea procedurilor la ghișeu. (De fapt e tot un drac numai că îmbrăcat în roz și ceva mai virtualizat)

Nu-i mai spune Equitalia ci l’Agenzia delle entrate-Riscossione!…

Equitalia NU mai există - sau o altă pălărie aceleiași Mării!Executări silite vor fi efectuate numai în cazuri extreme – Noul sistem îmbunătățește eficiența colectării, dar vine și cu ceva în beneficiul contribuabililor. De exemplu, pentru executările silite care vor fi țintite, se va putea evita blocarea conturilor celor care nu au plătit, ci doar unele considerate ca fiind chiar necesare.

Neschimbate locațiile ghișeelor – dar că, începând de luni, 3 iulie, contribuabilii vor găsi un nou logo, module noi, în timp ce activitățile și serviciile vor fi efectuate în continuitate cu managementul anterior, având în vedere faptul că Agenția de încasări-recuperări (l’Agenzia delle entrate-Riscossione) preia succesorului cu titlul universal activele și pasivele, inclusiv litigiile, Grupului Equitalia.

Noul portal online, cu sucursală virtuală – se schimbă, de asemenea, portalul de Internet, accesibil la adresa: www.agenziaentrateriscossione.gov.it, unde utilizatorii au acces la un ghișeu virtual: acces în zona rezervată cu datele de conectare prin care poate controla situația datoriilor, plata cheltuielilor de înregistrări și alerte, să solicite și să obțină o plată în rate de până la 60 de mii de euro, să suspende recuperarea în cazurile prevăzute de lege, să solicite serviciul SMS de alertă – ”Dacă uit”, delegarea unui intermediar, vizualizarea documentelor, chiar și cele referitoare la titlurile subvenționate. Aceleași servicii care pot fi utilizate prin intermediul aplicației Equiclick disponibilă pe smartphone-uri și tablete.

Noutate și pe partea de conturile pe rețelele sociale ale companiei – Noul @AE_Riscossione în locul vechiului @equitalia care va fi închis, dar toți follovers vor fi în mod automat preluați pe noul cont, rămâne neschimbat numărul de telefon Call Center 06.0101, care oferă sfaturi și informații pentru cetățeni. (sinteză potrivit tgcom24)

Articolul precedentExecutivul a aprobat metodologia privind soluționarea cererilor persoanelor adoptate de a avea acces la informațiile referitoare la propriul trecut
Articolul următorChris Gard, Connie Yates și copilașul lor de numai zece luni, Charlie – drame speculate din care unii fac milioane
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno