ERA ȘI TIMPUL SĂ APARĂ: o aplicație pentru combaterea dependenței de smartphone

Se poate vindeca de o dependență? Sigur că DA!

Smartphone-urile au devenit o parte a vieții moderne care, pentru mulți dintre noi, a trăi fără… pare imposibil – și puterea de distragere a acestora a fost demonstrată pentru a face oamenii mai puțin productivi…

Trei antreprenori s-au întâlnit la Copenhaga Business School – Maths Mathisen, Florian Winder și Vinoth Vinaya – au lansat o aplicație pentru combaterea dependenței de smartphone-uri, în special în rândul studenților și elevilor.

Aplicația gratuită urmărește minutele continue de folosire pe parcursul zilei în care o persoană nu își folosește smartphone-ul. Apoi alocă puncte utilizatorului pentru a indica dacă l-a folosit cu moderație, doar pentru chestiunile importante.

Cu cât controlează mai mult dependența sa față de dispozitivul cu pricina, cu atât va primi mai multe puncte.

Prin urmare, aceste puncte pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse și servicii, cum ar fi bilete de cinema, sau pentru a participa la concursuri sau a dona pentru caritate prin intermediul pieței de aplicații.

„Vrem să recompensăm utilizatorii pentru că nu au folosit telefonul lor, mai degrabă decât pentru a-i pedepsi”, spune cofondatorul Maths Mathisen.

Testele de la universitățile din Scandinavia și Regatul Unit au observat că studenții  raportează niveluri mai mari de concentrare la studiu în timp ce se abțin de la verificarea telefoanelor pentru eventualele notificări primite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.