„Eu mi-am ucis soția” – un bilețel lăsat în fața clădirii Poliției – apoi, descoperirea macabră

ea a sfârșit ucisă de către soț

Oare ce anume determină creșterea alarmantă a cazurilor de crimă în familie în Italia? Nu este săptămână să nu se petreacă o astfel de tragedie și, zilnic, femeile să suporte crunte violențe. Bărbații italieni sunt oameni educați și pașnici și totuși… Probabil legile separării care lasă bărbatul pur și simplu fără o lețcaie sau educația privind relația soț și soție în care soția devine cu precădere deasupra oricăror judecăți umilind bărbatul și aducându-l pe acesta din urmă la limita răbdării… Nu putem trage o concluzie fără un amplu și atent studiu. Realitatea însă, iată, sute de femei anual își pierd viața și asta nu este deloc de neglijat și, după cum se vede, statul nu întreprinde nimic în privința identificării cauzelor și aflarea unor soluții așa încât relațiile de căsnicie să fie echilibrate în ceea privește drepturile în caz de separare. Apoi, educația cred că ar ajuta foarte mult… iată un nou caz:


O femeie de 57 de ani, Teresa Russo, surdă, a fost ucisă prin înjunghiere cu un cuțit la gât de către soțul ei, Michele Spagnuolo, de 77 de ani, de asemenea, surd. Crima a avut loc în casa lor aflată la marginea localității Trepuzzi. Soțul s-a acuzat de crimă cu un bilet lăsat în fața secției de poliție, pe care scrie: „Eu mi-am ucis soția”.
Omul anunțase cu o zi înainte decizia de a face „o nebunie” într-un mesaj video trimis unei prietene. Cuplul era în divorț. Uciderea a avut loc în bucătărie, în via Papadia, în locuința de la parterul clădirii.