Euro a urcat astăzi la 4,6279 lei – pe fondul dezbaterii în Guvern a pachetului de măsuri fiscale ce se vor aplica din 2018

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O ”bună guvernare” presupune, după cum se vede, o tot mai mare presiune pe economia țării dar mai ales pe nivelul de trai al locuitorilor săi, atât cât au mai rămas în urma valurilor migratorii comparate ca importanță cu cele ale refugiaților din țările precum Siria. Balanța import/export este șubredă, deoarece guvernanții celor 28 de ani de democrație și libertate au avut grijă ca românii să importe până și alimentele de bază, care înainte se produceau în țară, iar la export să plece doar materii prime și acelea nu la prețul avantajos României. Au fost concesionate resursele naturale tot în dezavantajul țării, în schimbul unor șpăgi luate de către decidenți în mod aparent legal însă nu chiar, dacă am gândi din perspectiva infracțiunii de atac la siguranța națională!… Cursa deprecierii leului pare să fie în continuă accelerare iar efectele apar instantaneu. Probabil, precum în alte rânduri, Banca Națională va mai pompa valută pe piață pentru a stăvili cumva căderea leului, însă prețul măsurii îl va plăti cumva tot contribuabilul sau… iar se vor împrumuta bani de pe la banca mondială, FMI sau cine mai știe de pe unde!…

Luxul în care se lăfăie structurile statului este o sfidare adusă cetățeanului. Structurile statului au alocate bugete nejustificat de mari pe lângă faptul că multe elemente sunt căpușe, sau cu dublu rol. Economisirea ar trebui să înceapă fix din această zonă!… iar licitațiile cu statul și investițiile să fie controlate și avizate de o nouă instituție creată special și ale căror mecanisme să împiedice orice formă de corupție sau influență. Eliminarea importurilor inutile care grevează masiv asupra monedei ar fi o altă măsură foarte necesară însă în spatele importatorilor stau mereu banii mafiei politice!…  Așadar, nu ajunge să votezi un partid sau altul, mai trebuie și să înveți ce să le ceri după!… Iar acum, ceea ce ar trebui cerut este reformarea statului din temelii și arestarea tuturor celor vinovați de sărăcirea României.

Vei spune că, pornind de la titlu, altceva te așteptai să citești… și că este un fleac deprecierea leului cu câțiva bănuți acolo… Dar uite așa, un fleac au fost toate și pas cu pas, iată-ne ajunși aici, o Românie bogată la îndemâna unor golani!

Unde este dezvoltarea economică, creșterea fabuloasă mult trâmbițată de mass media și mult lăudată de partidul de la putere acum câteva luni de zile?

Iată ce guvernare oferă aleșii acum în prag de iarnă. Oare ei cum suportă toate acestea, ce și cât pierd?

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •