Europa afectată considerabil de INCENDIUL la un centru DATABASE – siteuri inaccesibile

OVHcloud a confirmat faptul că în primele ore ale zilei de miercuri, 10 martie, nimeni nu a fost rănit în incendiul care a izbucnit și a distrus un centru de date din campusul firmei sale de servere din Strasbourg, Franța.

Potrivit rapoartelor presei locale, incendiul a izbucnit la ora 12:47. astăzi, centrul de date SBG2 cu cinci etaje al companiei suportând greul pagubei.

Într-o serie de tweet-uri care documentează incidentul, fondatorul OVHcloud, Octava Klaba, a confirmat că SBG2 a fost distrus în incendiu, în timp ce un alt centru de date, SBG1, a suferit unele daune.

Întregul site a fost izolat, ceea ce afectează serviciile găzduite în toate cele patru centre de date din campus, care includ și SBG3 și SBG4.

„Scopul este acum de a crea un plan pentru a reporni cel puțin SBG3 și SBG4, eventual SBG1”, a spus Klaba într-o actualizare la 10 a.m.

Postat la scurt timp din nou pentru a confirma că toate serverele de pe site-ul SBG3 sunt OK.  Klaba a confirmat că centrele de date ale site-ului nu vor reporni astăzi, data incendiului.

Un raport de pe site-ul francez de știri arată că incidentul a avut ca rezultat sute de mii de site-uri web offline în toată Europa. Astfel de probleme au fost raportate în Franța, Germania, Italia, Polonia și Turcia.

Într-un comunicat de presă, un purtător de cuvânt al OVHcloud a declarat că echipele tehnice și comerciale ale companiei au fost „pe deplin concentrate” în a ajuta clienții, care sunt afectați de timpii morți de pe site-urile acestora.

„Misiunea noastră este de a oferi clienților noștri cea mai bună calitate a serviciilor pentru a-și sprijini activitățile online și știm cât de important este acest lucru pentru ei”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Ne cerem scuze sincer pentru neplăcerile sau daunele pe care le provoacă acest incendiu. Prin urmare, ne angajăm să comunicăm cu cea mai mare transparență posibilă cu privire la cauze și efecte.„

Furnizorul francez de cloud public se comercializează ca o alternativă europeană la Amazon Web Services, Microsoft Azure și Google Cloud Platform și, potrivit unui raport al Reuters, a luat măsuri pentru a deveni public la începutul acestei săptămâni.

Compania operează 27 de centre de date la nivel mondial, majoritatea în Franța și are facilități la Paris și Roubaix, precum și la Strasbourg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.