eveniment de excepție la Roma, arpeggio&roua, lansare album

dscn7508Cu prilejul zilei României, grupul vocal polifonic Arpeggio & Roua împreună cu Accademia di Romania și Institutul Cultural Român vă invită pe 2 decembrie la lansarea primului album al grupului: “Armonie di Natale”.

Evenimentul se va desfășura în sala de conferințe a Academiei începând cu orele 19.30 și va cuprinde un program de colinde românești și străine.

Programul prevede interpretarea de colinde corale românești și străine și o colaborare cu soprana Daniela Ispas si tenorul Costel Mihalache care vor reaminti importanța colindelor latine; în final, surpriza serii va fi noul duo “Two of us” pentru a ne reîntoarce la muzica contemporană.

După aproape doi ani de studiu intens și colaborări importante, Arpeggio & Roua, singura corală românească din Italia, a atins un nou obiectiv-țintă în cariera oricărui artist: realizarea primului album.

“Armonie di Natale”, realizat în colaborare cu Andreias Music și Snake Recordz, cuprinde colinde vechi românești dar și celebre cântece de Crăciun internaționale.

“Am ales ca primul nostru album să reprezinte acea magie pe care toti o simțim atunci când se apropie sărbătorile de iarna: mulți români simt dorul de casă și muzica corală, pentru noi, este soluția cea mai potrivită.

Ne dorim ca românii să se simtă mai aproape de casă ascultând colindele tradiționale iar cultura românească să fie cât mai răspândită dincolo de granițe, printre străinii care ne asculta cu mare interes.“

Arpeggio & Roua ia ființă in 2015 din dorința comună a două grupuri de a răspândi arta muzicală românească reinterpretând elemente de folclor autentic. A colecționat colaborări de seamă cu artiști români și moldoveni (Ducu Bertzi, Fuego, Zinaida Julea) și a adus muzica corală românească în inima Romei (Festival dell’Avvento, MartisoRoma 2016, Festival Propatria). Numeroase reprezentații la Accademia di Romania (Ziua Iei, Un pic de Romanie, o poveste de iarna, Poveste de mai, Confluenze musicali, Regăsindu-l pe Brâncuși). În lista concertelor și două reprezentații la ExpoMilano 2015 și recenta participare la festivalul internațional de coruri Ioan D. Chirescu (Cernavoda, 2016).

Repertoriul lor este predominat de folclorul coral: doine, sârbe, hore, dar și melodii antice reelaborate ale unor mari artiști români (Maria Tanase, Tudor Gheorghe, Ioan Bocsa, Anton Pann).

Eveniment FB:
https://www.facebook.com/events/1723806941271454