”Excelențele Viorica Dăncilă, Maria Grapini &Co” – elogiul mediocrității

România nu duce lipsă de ignoranți dar este o țară și a eminenței:

  • Mii de români au obținut burse la marile universități ale lumii.
  • Mii de români au cele mai înalte grade în învățământ, în cercetare, în tehnologii, artă și cultură…

Și cu toate astea, în țara lui Eminescu, au ajuns pe listele parlamentarilor o categorie cel puțin dubioasă de oameni: mediocri, semianalfabeți, fără un minim de cultură generală dar servili, aroganți, setoși de imagine, răzbunători și fără credință.

Pe listele numiților în administrarea agențiilor de stat sau alte roluri, sunt nu cei mai buni profesioniști în domeniile respective, ci doar cei mai slugarnici față de Putere, unicul criteriu de selecție. Iar eu să mai cred în competență?!
Cum a fost posibil? Reflectă gradul de democrație din fiecare formațiune politică în parte. Îndrăznește vreun membru oarecare să contrazică ”stăpânul”? Dacă da, este eliminat!

În felul ăsta s-a ajuns ca pentru munca grea din administrații să fie angajați, și prost recompensați, adevărați profesioniști, cărora li se dau roluri secundare, iar rolurile diriguitoare mereu date ignoranților… Suntem aproape ca în scenariul filmului din 2006, ”Idiocracy – supremația nătângilor!…”

Membrii formațiunilor politice cum suportă oare să mai fie membri cotizanți atâta vreme cât sunt tratați ca oi, ca numere, ca slugi fără drept la conștiință, opinie, cuvânt, acțiune liberă?

Să fi fost membru într-un astfel de partid mi-aș fi dat demisia pe loc, aș fi lăsat să compună partidul doar un singur om, liderul! Să fie lider propriului său ego, nu al meu.

Un și mai grav fapt este absența filtrelor de valutare. Oamenii cred absolut tot ce li se promite dacă promisiunea este însoțită și de un mic gest material: o pungă de făină, o găletușă, o lopățică… o rățușcă din plastic!… Unica lozincă apare că… s-au mărit pensiile și salariile… ignorându-se și mai marea creștere a prețurilor și taxelor.

Imunitate acestor politicieni în loc să li se încadreze promisiunile electorale la articolul din codul penal privind înșelăciunea.

Imunitate acestor politicieni care decid legile țării fără măcar să le fi citit. Ridică mâna cum li se dictează de către lider. În loc să fie obligați să petreacă minim 2 ore pe zi în compania electoratului pe care îl reprezintă și minim 2 ore pe zi pentru lecturarea atentă a proiectelor de lege. Votarea în Parlament fără să se aibă habar ce, la fel ar trebui condamnată penal.

România a excelențelor condusă de personaje ca Viorica Dăncilă și reprezentată la UE de Maria Grapini… Un paradox al jalnicei democrații pe care românii o tolerează tacit și se lasă purtați de nas prin piețe urlând obscenități.

Intelectualitatea românească urlă aceleași obscenități de parcă vocabularul lor a fost redus la unic numitor comun: muie psd!

România celor mai deștepți tineri va rămâne golită. Fiindcă acești tineri deștepți vor alege să emigreze, să umple rândurile damnatei diaspora, acea diaspora care este privită de românii de acasă ba ca o salvare, ba ca un blestem… O vacă de muls românii contribuabili, o vacă de muls românii plecați… înțărcarea niciodată!

România lui Dăncilă… și a unui președinte ales să tacă, mai ales atunci când coalizează cu PSD și semnează numirile!

România celor care împart cu oamenii puterii banii pe sub masă și se dau apoi drept partide de opoziție, așa cum făceau și când erau ei la putere, împărțeau cu opoziția.

La masa afacerilor cu banii țării nu există culoare politică.

Elogiul mediocrității culminează nu cu Dăncilă, ci cu tăcerea celor mai capabili oameni din România.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.