Exerciții militare de intimidare – Trump și Putin s-au întâlnit doar ca să împartă lumea

inamici sau amici

Un scenariu care dă bătaie de cap: Trump și Putin (au în comun literele p.u. și t.) s-au întâlnit doar pentru ca să împartă lumea. Se prefac dușmani, orchestrează conflicte dar numai pe solul altor state, nu ale lor, obiectivul: să distrugă aceste state și… să împartă prada! Altfel, dacă acești doi chiar ar fi inamici, s-ar bate la ei acasă, pe pământurilor lor, și ar lăsa celelalte popoare să-și vadă de traiul lor. Aici miza o constituie resursele naturale și influența (supunerea). Datoriile tot mai mari ale SUA și declinul economic, o Rusie din ce în ce mai flămândă iată, duce la un nou jaf mondial. Nu mai cred în ,,dușmănia” acestor două mari puteri, totul este o făcătură. Cine se dă cu rușii sau cu americanii și uită să fie cu ei înșiși, vor plăti preț greu. Iată ce scriu ziarele:

Rusia se pregătește să trimită până în toamnă peste 100.000 de militari la marginea estică a teritoriului NATO, una dintre cele mai mari acțiuni militare de la instalarea lui Putin la putere.

Experții militari americani spun că exercițiul militar se vrea a fi unul de intimidare și amintește de momentele tensionate din timpul Războiului Rece, scrie The New York Times.

Șeful comandamentului de Operațiuni Speciale al SUA se teme că o mare parte dintre militarii ruși implicați în această operațiune, dar și tancurile, vor rămâne acolo, potrivit digi24.ro. preluat de magnanews.

Un general american a declarat, după anunțarea acestor operațiuni desfășurate de armată rusă, că „Marea îngrijorarea este că trupele rusești nu vor mai pleca. Și nu suntem paranoici!”.

Mai mulți ofițeri americani de grad înalt sunt de părere că Putin vrea să își sporească prezența militară în Belarus, un stat care se învecinează cu trei aliați NATO: Polonia, Lituania și Letonia. Acolo sunt deja staționați peste o mie de militari specializați în apărare antiaeriană, comunicații și logistică.

Trupele care vor participa la manevrele cunoscute sub numele „Zapad” vor fi desfășurate la țărmul Mării Baltice, la granița de est a statului Belarus, în estul Ucrainei și în enclava Kaliningrad, aflată între Polonia și Lituania.