EXERCIȚII NECESARE – După ore întregi de stat cu ochii la televizor, calculator, tabletă sau pe ecranul telefonului

Exerciții precum cele de yoga sau de ridicarea greutății ne învață diferitele moduri în care mușchii funcționează și se recuperează, dar corpul nostru este plin de sute de mușchi, dintre care unii sunt foarte mici.

Mulți oameni nu știu, colecția mică de mușchi din jurul ochilor funcționează la fel. Mușchii pot fi lucrați pentru a calma durerea și a promova circulația și recuperarea sângelui și, prin urmare, ochii îngustați au nevoie de tratament similar.

Dacă simțiți disconfort la ochi, există acțiuni simple precum căscatul, clipirea și expunerea ochilor la lumina naturală pe care o puteți face pentru a vă păstra ochii în formă bună și pentru a preveni stresul în timpul zilei de lucru.

Căscatul și clipirea creează umiditate și mențin ochii lubrifiați în timp ce lumina naturală expune ochii la spectre de culori relaxante și oferă o pauză de la stresul câmpului de lumină albastră sau albă experimentat atunci când privim ecranele de televizor, pc, tabletă, smartphone.

Dacă acestea nu oferă suficientă ușurare, puteți încerca patru exerciții oculare obișnuite pentru a scuti tensiunea cauzată de lucrul pe ecranul computerului pentru perioade lungi.

1) Mișcarea ochiului direcțional. Fără a vă mișca deloc capul, începeți să priviți în sus, în jos, la stânga și la dreapta, fixând ochii în acea poziție pe durata unei respirații. Inhalați privirea în sus, expirați privirea în jos, etc.

2) Focalizare extinsă. Ochiul uman are patru câmpuri vizuale, de la punctul nostru periferic la cel mai concentrat punct înainte. Mențineți-vă ochii fixați într-o direcție, treceți prin focalizare pe fiecare câmp vizual pentru toată durata respirației. Apoi, reglați focalizarea ochilor într-un punct foarte departe spre ceva aproape de fața dvs. și repetați.

3) Masaj în jurul ochilor. Aici se păstrează cea mai mare parte a tensiunii și crampelor din ochii duși. Închideți ochii, cu buricele degetelor masați ușor zonele de sub ochi, chiar între sprâncene și pleoape iar apoi spre temple.

4) Așezați coatele pe birou și puneți mâinile peste ochi, înainte de a vă apleca ușor. Respirați lent și țineți timp de 30-40 de secunde. Potrivit goodnewsnet.org

Dacă ochii tânjesc după niște exerciții de yoga pentru ochi, ascultați-i! Obțineți doar câteva dintre ele și acestea vă vor ajuta să vă păstrați în formă, atât timp cât natura permite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.