EXORCIȘTII din întreaga lume reuniți la ROMA

Sute de clerici de la diferite confesiuni creștine au sosit la Roma pentru a face schimb de experiență și a participa la prelegeri despre exorcism.

O imersiune completă în subiectul posesia răului care numără mai mult de 250 de participanți în acest an.

Evenimentul, care a început ieri la Universitatea Pontificală Regina Apostolorum, o universitate legată de Vatican, are secțiuni care ating pe rând teme cum ar fi: îngeri și demoni în Sfânta Scriptură, originile istorice ale Ritului de exorcism și simbolismul în ocultism și ritualuri satanice.

Biserica Catolică este mai frecvent asociată cu exorcismul și crede că puterea diavolului este în creștere din cauza importanței reduse a religiei în viețile oamenilor.

În ciuda acestui fapt, reuniunii s-au alăturat clericilor bisericilor catolice și cei ai confesiunilor anglicane, lutherane, greco-ortodoxe și penticostale.

Părintele Pedro Barrajon, 61 de ani, care este unul dintre organizatori, a explicat cotidianului Telegraph: ”aceasta este prima dată când diferite denominații vin împreună pentru a compara experiențele lor pe exorcisme. Ideea este să ne ajutăm reciproc pentru a stabili cele mai bune practici.” 

„Practica de a exorciza diavolul trimite la primele origini ale Bisericii creștine – continuă -ritualul catolic este foarte structurat, în timp ce unele dintre celelalte biserici sunt mai creative, nu folosesc o cale precisă.”

Benjamin McEntire, un preot protestant din Alaska, care participă la conferință, a adăugat: „Sunt aici pentru a înțelege perspectiva catolică. Luptăm cu același dușman în numele Domnului, deși există unele părți ale Bisericii Anglicane care și-au pierdut credința în Satana”.

Papa Francisc, care a luat locul lui Benedict al XVI-lea în 2013, a făcut referințe frecvente la existența diavolului.

În 2017, el a spus că Satana este o persoană reală, dar cu puteri întunecate, mai degrabă, decât o metaforă simplă.

Organizatorul cursului, Giuseppe Ferrari, a explicat în schimb: „tinerii sunt tot mai atrași de magia neagră, satanism, vampirism și vrăjitorie.”

Se calculează, dar nu este nimic oficial, că în fiecare an în lume se întâmplă o jumătate de milion de exorcisme.

De asemenea, cu privire la numărul de preoți aleși nu este oficial: se spune că, în Italia sunt  aproximativ 400, alții sunt apoi numiți „AD ACTA”,  pentru …situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.