Explozie puternică la Rocca di Papa, lângă Roma, 16 răniți printre care trei copii

Web Hosting

O explozie a distrus pe jumătate o clădire cu trei etaje în Rocca di Papa, în provincia Roma. 16 oameni au fost răniți, inclusiv primarul Emanuele Crestini și trei copii.

Explozia, din cauza unei scurgeri de gaze, a cauzat prăbușirea unei părți a clădirii. La câțiva pași distanță se află sediul municipalității.

Conductele de gaz deteriorate în timpul unor lucrări – pompierii, care se temeau de o a doua explozie în interiorul clădirii, au blocat zona și au evacuat casele cartierului vechi. „De la primele sondaje – explică într-o notă compania Italgas – dispersia de gaz, de la care a pornit explozia, a fost cauzată de deteriorarea unei conducte de către o societate terță, străină de Italgas, care a efectuat lucrări”.

Grave o fată de 5 ani, în cod roșu cu severe răni faciale și craniene. Ceilalți doi copii au fost spitalizați în spitalul din Frascati.

Primarul are arsuri pe față și brațe, el a fost ultimul care a părăsit clădirea și este cel mai grav rănit. De asemenea, are arsuri un funcționar Municipal și comandantul poliției locale.

Un angajat al comunei: „sunt în viață prin miracol”, mărturia unuia dintre cei 54 de angajați ai Primăriei Rocca di Papa, care au fost în interiorul clădirii, la momentul exploziei.

Pentru a se pune în siguranță, împreună cu colegii săi, a înfruntat o escaladare prin flăcări, spune el.

Pentru a declanșa explozia ar fi fost instalația electrică a liftului – anchetatorii care investighează cauza exactă a incendiului, nu exclud faptul că, în timpul lucrărilor de excavare în stradă, să fi fost deteriorată o țeavă și că gazul s-ar fi acumulat apoi pe interiorul liftului clădirilor implicate în explozie. Potrivit tgcom24.

Martorii vorbesc de un miros puternic de gaz sesizat la casa liftului. Pentru a face scânteia, conform primelor anchete, ar fi putut fi sistemul electric care alimentează liftul clădirii.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.