Explozii, incendiu enorm, victime și pagube la Bologna

BOLOGNA – Un scenariu apocaliptic. Bilanț dramatic și încă provizoriu a victimelor: două decese și 84 răniți, dintre care 14 grav. Două persoane au fost transportate la centrele spitalicești pentru arși din Parma și Cesena. Printre cei răniți, de asemenea unsprezece carabinieri și doi polițiști rutieri, care au condus traficul după un accident rutier precedent.

Un TIR care transporta materiale inflamabile, a fost implicat într-un accident pe autostradă, la înălțimea Borgo Panigale, la scurt timp după ora 14.00, în întindere de-a lungul podului de centură, care este parțial prăbușit. Cisterna a explodat și un iad a fost dezlănțuit. Au explodat în lanț alte două vehicule, situate între Via Emilia și Via Fallen Amola, sub podul peste autostradă.


Vehiculele din parcarea unor magazine care au explodat, au creat o undă de șoc ce a spart ferestrele, din mărturia unui responsabil de magazin românesc din zonă care a declarat la telefon pentru Vocativ Plus am aflat faptul că vitrinele magazinului românesc au fost distruse și rafturile cu sticle de asemenea, un client din magazin pomenea de cel puțin zece morți în oraș. O coloană de flăcări și un fum negru imens s-au înălțat peste oraș, vizibile din întreg orașul. Poliția, pompierii și ambulantele s-au grăbit la fața locului, mobilizarea mecanismelor de salvare a fost impresionantă. Municipalitatea a lansat apelul „Folosiți mașini numai dacă este necesar” în zona dintre via Saffi și Borgo Panigale. Traficul a fost paralizat ore întregi, oamenii s-au revărsat în stradă.


Unda de șoc cauzată de explozia Tir-ului a provocat daune în casele din zonă, spargerea ferestrelor. Multă frică, locuitorii au fost evacuați. Reziduurile și cioburile de sticlă au provocat răniri. Stingerea flăcărilor a fost îngreunată de căldura foarte ridicată care a făcut dificilă apropierea cu mijloacele anti-incendiu. Elicopterul de pompieri a luat apă din râul Reno pentru a stinge flăcările. Imediat, autostrada A14 a fost închisă pe intersecția Casalecchio, între Bologna Casalecchio și intersecția cu Bologna-Taranto în ambele direcții.