Fabrica de penali

”Fără penali în funcțiile publice” este mai întâi de toate un slogan. Speculându-se nevoile oamenilor de a se simți guvernați cu răspundere, simțind pe pielea lor efectele guvernărilor postdecembriste, diverși indivizi sau grupuri ațâță oamenii diversionistic, exploatează aceasta ca drept capital politic sau poartă de lansare ori …mod de a ieși în față pur și simplu.Nu ajunge doar atât!

Fabrica de penali este sistemul însuși.

Oricine intră în sistemele statului devine penal mai devreme decât mai târziu, la o scară mai mare sau doar ca un element oarecare ori fie complice, în funcție de cum are exigențe sistemul. Toate sistemele statului sunt puse la dispoziția mafiei, toți funcționarii statului sunt plătiți (din banii populației) să oprime populația.

Să dai jos un penal, sau să-l elimini închizându-l într-un penitenciar, înseamnă doar că ai eliminat un efect, nu și cauza. Imediat îi ia locul un alt proaspăt devenit penal sau…  unul mai experimentat!

Așa cum am mai spus într-un articol, înjurăturile, vulgaritățile, sloganurile și siglele sunt doar praf în ochii lumii, manipulări, diversiuni la fel ca protestele la care, după cum s-a dovedit, nu s-a cerut niciodată chestiuni esențiale și nici nu prea avea habar marea majoritate a manifestanților despre ce caută acolo! Unde mai punem că au apărut și manifestanți de profesie, alde pierde vară care se pun în slujba celor care vor diversiuni de stradă pentru a distrage atenția oamenilor de la vreo lege care trece tacit! Sau cine știe câte alte motive mârșave.

Schimbarea sistemelor statului nu este o chestiune ușoară și nu se face doar sub presiunea străzii.

Mai întâi este necesară o nouă formațiune politică cu personalități politice reale și care să nu fi făcut parte din nicio formațiune sau gașcă politică. Iar exact acest lucru pare imposibil.  O personalitate politică, demnă și cu viziuni clare și mai ales cu o înaltă ținută morală va fi imediat distrusă de sistemele actuale ale statului. Dar, susținut de marea populație care să voteze majoritar, ar asigura premisa reformării sistemelor statului și instituirea adevăratei democrații, adevăratului stat de drept… Este o utopie astăzi!

În mai toate democrațiile lumii la ora actuală s-a presat mult pe deprecierea sectorului politic. Toate formațiunile sunt lipsite de o ideologie clară, stânga/dreapta nici măcar nu mai există, totul fiind la dispoziția sponsorilor! Oportunismul și servirea stăpânului care plătește este esențialul, nicidecum voința oamenilor care aderă la politică sau votează. Omul de rând nici nu contează. Democrația este doar o interfață despotismului celor care dețin banii mari!

Cum să fi lipsit tocmai din România devalorizarea politicului? Iată, avem câteva formațiuni și câteva mii de politicieni care nu sunt decât șacali de profesie, șacali care ajung în sistemele statului și acolo sunt puși pe treabă!… Ce treabă fac șacalii?… Servesc și se servesc, în niciun caz interesele țării și ale oamenilor de rând.

De ce s-a vrut devalorizarea politicului? E simplu, ca oamenii de rând să li se facă lehamite și să considere politicul ceva nedemn de grijă ca astfel grija să revină tocmai șacalilor… Să poată ei decide orice în mod nestingheriți.

De ce lipsește educația civică, educația privind democrația… cea privind rosturile politicii? Fiindcă omul de rând nu trebuie să-și cunoască drepturile și puterea.

Plătești contribuții, știi pe ce se cheltuiesc banii tăi? Se iau decizii politice, ești consultat cumva de reprezentanții pe care i-ai votat? Vezi că nu contezi? Ieși în stradă la comanda cuiva care speculează lehamitea și nevoile tale și urli acolo ceea ce îți zic să urli… ia să începi să ceri ceea ce ai realmente nevoie, de exemplu, politicienii să răspundă pentru faptele lor nu doar cele penale, ci și pentru deciziile legale prin care te batjocoresc, te lasă careva să strigi? NU. Fiindcă tu trebuia doar să te supui manipulatorilor maselor… Este corect să protestezi dar, pentru Dumnezeu, cere ceea ce simți că ai nevoie și că e bun pentru țară, nu mai urla sloganuri și vulgarități… pe care ți le cer organizatorii…

Pe 10 august vor fi în stradă la proteste doar protestatarii de profesie, agitatorii serviciilor grupărilor mafiote numite și partide, iar diasporeni vor fi probabil câțiva naivi…

PSD își merită dispariția, dar asta o merită absolut toate găștile de după 89… 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.