Facebook, frâu liber delațiunii

Facebook dând frâu liber delațiunii

Să ne amintim cum era Facebook la începuturi, când Mark Elliot Zuckerberg făcea orice pentru a ne atrage în marea sa plasă făcătoare de… miliarde.

Parcursul acestei platforme de socializare a fost iute și tot la fel de surprinzător de repede s-a renunțat la principiile democratice avute la începuturi.

Astăzi, platforma numără miliarde de utilizatori și a devenit nu doar un fenomen social, ci și psihoză pentru unii, mod de viață, ”dacă nu ești pe Facebook, nu exiști”, dar și un sprijin pentru companii și nu doar. Are mult părți bune, desigur…

A devenit, putem spune și așa, Imperiu.

Asică… Exercițiu de globalizare. Este instrumentul prin care masele sunt obișnuite să perceapă globalizarea ca ceva firesc, despotismul deopotrivă!

Ca oricare altele, odată ajuns colos, se manifestă cu aroganță, răceală, indiferență, privește de prea sus lumea exact ca un despot.


Priviți cum suntem tratați de furnizorii de utilități casnice: energie electrică, gaz, internet. Marile companii sunt absolut despotice iar statul încurajează în orice fac aceștia, fiindcă aduc bani la buget.

Tutelarea drepturilor consumatorilor este o sursă de îmbogățire pentru instituțiile care pretind că reprezintă aceasta. Contractele sunt meșteșugite așa încât doar ei să fie tutelați juridic, niciodată consumatorul.


Așadar, prin aceste platforme și prin uriașele companii care au pus monopol de nevoile oamenilor sunt doar instrumentele IMPERIULUI GLOBAL spre care ne îndreptăm.


Revenim la Mark Elliot Zuckerberg. Sub scuza că îi este imposibil să  gestioneze corect un număr atât de mare de utilizatori și de postări, a creat sisteme integrate prin care delațiunea și nedreptatea să fie LEGE.

Dacă ajunge să fie reclamat ca spam, deși nu faci spam, sau ca nepotrivit (și nu se știe exact sensul și dimensiunea acestui nepotrivit) un cuvânt, un sunet, o imagine sau o secundă de filmat în vreun video, un link,  acel post este blocat fără drept de apel.

Au instituit un simulacru de casetă pentru contestare dar este absolut inutilă, nu o citește nimeni, nu se îndreaptă răul făcut. Tocmai pentru ca tu să te înveți cu despotismul.

Mai rău precum call center-urile marilor companii la care apelezi pentru nedreptățile sau deserviciile subit și …te apuci să te cerți inutil cu roboții!… Aici nici asta nu ai…!

Pe Facebook, utilizatorul este sancționat și el fără drept de apel. Lipsa unui drept la apărare se numește despotism iar cine vrea să se simtă liber, să nu depindă de acești despoți, este nevoit să renunțe la toate serviciile lor.


Deci democrația nu mai există, ci doar Stăpânul care dictează:          nu-ți convine cum dictez eu, marș afară!


NU ne miră totuși cum de sunt permise reclamele la cămătăriile fără scrupule – este plin Facebook de postări și de comentarii cu ”oferte la împrumuturi”.

Este plin Facebook de postări cretine, injurii, calomnii, imagini șocante, imagini nedestinate copiilor, învrăjbiri și manipulări politice făcute prin trolli, fake news și site-uri fantomă care distribuie chipurile știri fără să aibă la vedere datele reale de identificare și contact cum ar fi: adresă fizică, număr de telefon la care și să răspundă careva, număr de înregistrare issn sau în registrul comerțului, trec generic ca autor ”redacția”, adică fantoma!

Să nu mai vorbim de proliferarea mediocrității, inculturii, frivolității, de parcă intenționat ne duc de nas spre epoca idiocrației.

Pe acestea NU LE SANCȚIONEAZĂ NIMENI…

Despre toate astea Mark ar spune că nu știe și nici nu ar avea vreme să se ocupe… iar să plătească o echipă specializată, pfiu!… ar costa prea mult.

Reclamele care îi aduc lui Mark miliardele, apar din ce în ce mai intens în fața ta. Înainte vedeai una-două pe zi, acum, la fiecare patru postări apare o sponsorizată iar dacă setezi să nu îți mai apară reclame, îți limitează accesul și la postările amicilor tăi, vezi un număr exponențial mai mic de postări.


Poate că ne rămâne ultima soluție: un boicot general, închiderea conturilor, oricât ne-ar veni de greu să trăim fără Facebook.


Când se va trezi Mark cu doar un sfert din ceea ce deține astăzi, va înțelege că ar fi meritat să cheltuiască pentru angajări de personal care să asigure o funcționare nedespotică, fără abuzuri, fără nedreptățiri de care nu răspunde nimeni… Că doar bani din reclame știe să pretindă… și ce ar mai face el cu reclamele dacă …nu ar mai fi cine să le vadă?!…

Înțelegi Mark, acest CINE își dă ție miliardele, fără ei nu mai ești MARE.

Deja foarte multă lume a renunțat la Facebook, se orientează către noi platforme, mai mici, mai puțin despotice… așa cum era și Facebook la început!…

Face (față) book (carte) – cartea fețelor… i-am arătat acestui ingenios tânăr, lui Mark, doar fețele noastre, haideți să-i arătăm și …altceva!…

…Să redevenim suverani pe viața nostră… 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.