Fals preot cu 3 kg de heroină ascunsă în laptop

Aeroportul Fiumicino Roma, arestat fals preot cu 3 kg de heroină ascunsă  în PC

Îmbrăcat corespunzător în preot catolic, cu guleraș alb specific și crucifix, chipurile, întors dintr-o misiune în Maputo, transporta în geantă, 25 de mii de doze de heroină. La momentul arestării, a amenințat că îi excomunică pe ofițeri!

Dându-se drept preot, înapoiat dintr-o misiune pe aeroportul „Leonardo da Vinci“, unde cei de la Guardia di finanza de la Comandamentului Provincial  Roma, în colaborare cu funcționarii Autorității Naționale a Vămilor și Monopolurilor, l-au arestat pe curierul, aparent de nesuspectat, al unei rețele de traficanți internaționali de droguri: în dosul căptușelii din interiorul carcasei calculatorului, ambalate în funduri duble special create, transporta aproximativ trei kilograme de heroină pură, destinată pieței din Roma.

Echivalentul a cel puțin 25 de mii de doze care ar fi garantat câștiguri traficanților pentru peste un milion de euro. La primele întrebări ale autorităților, ”omul bisericii” a răspuns căn are cetățenia americană și a venit la Roma de la Maputo (Mozambic), în tranzit de la ‘ Aeroportul din Lisabona (Portugalia), întors dintr-o călătorie misionară. În timpul controlului documentului, ofițerii au descoperit, cu toate acestea, că adevărata lui cetățenie este nigeriană și că ar fi fost în posesia doar a unei simple cereri de cetățenie SUA, niciodată acceptată, care ar fi servit doar pentru a induce în eroare la controalele aeroporturilor.

În timpul inspecției bagajelor, preotul fals a jucat ultima carte, disperat:  și-a expus crucea aflată în jurul gâtului său, gest care în practică se folosește la amenințarea cu „excomunicarea“,  împotriva ofițerilor care, a spus el , ”ei acum ar comite un sacrilegiu”. Episodul, potrivit anchetatorilor, a confirmat „reapariția unui fenomen îngrijorător, revenirea la consumul de heroină, așa-numitul drog al celor săraci „: costul foarte scăzut chiar și 20 de euro pentru o doză de un gram sau chiar 5 euro pentru o singură doză de 0,1 grame, favorizează difuzarea sa mai ales în rândul celor mai tineri». Sursa corriere roma it