Fals preot cu 3 kg de heroină ascunsă în laptop

Aeroportul Fiumicino Roma, arestat fals preot cu 3 kg de heroină ascunsă  în PC

Îmbrăcat corespunzător în preot catolic, cu guleraș alb specific și crucifix, chipurile, întors dintr-o misiune în Maputo, transporta în geantă, 25 de mii de doze de heroină. La momentul arestării, a amenințat că îi excomunică pe ofițeri!

Dându-se drept preot, înapoiat dintr-o misiune pe aeroportul „Leonardo da Vinci“, unde cei de la Guardia di finanza de la Comandamentului Provincial  Roma, în colaborare cu funcționarii Autorității Naționale a Vămilor și Monopolurilor, l-au arestat pe curierul, aparent de nesuspectat, al unei rețele de traficanți internaționali de droguri: în dosul căptușelii din interiorul carcasei calculatorului, ambalate în funduri duble special create, transporta aproximativ trei kilograme de heroină pură, destinată pieței din Roma.

Echivalentul a cel puțin 25 de mii de doze care ar fi garantat câștiguri traficanților pentru peste un milion de euro. La primele întrebări ale autorităților, ”omul bisericii” a răspuns căn are cetățenia americană și a venit la Roma de la Maputo (Mozambic), în tranzit de la ‘ Aeroportul din Lisabona (Portugalia), întors dintr-o călătorie misionară. În timpul controlului documentului, ofițerii au descoperit, cu toate acestea, că adevărata lui cetățenie este nigeriană și că ar fi fost în posesia doar a unei simple cereri de cetățenie SUA, niciodată acceptată, care ar fi servit doar pentru a induce în eroare la controalele aeroporturilor.

În timpul inspecției bagajelor, preotul fals a jucat ultima carte, disperat:  și-a expus crucea aflată în jurul gâtului său, gest care în practică se folosește la amenințarea cu „excomunicarea“,  împotriva ofițerilor care, a spus el , ”ei acum ar comite un sacrilegiu”. Episodul, potrivit anchetatorilor, a confirmat „reapariția unui fenomen îngrijorător, revenirea la consumul de heroină, așa-numitul drog al celor săraci „: costul foarte scăzut chiar și 20 de euro pentru o doză de un gram sau chiar 5 euro pentru o singură doză de 0,1 grame, favorizează difuzarea sa mai ales în rândul celor mai tineri». Sursa corriere roma it

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.