Fată de 15 ani abuzată de tatăl vitreg, lăsată de polițiști să se întoarcă în casa agresorului

Cazul Alexandra nu a servit prea mult schimbării de optică din România – iată încă o reacție total greșită față de un copil abuzat.

Pe 17 august, o adolescentă de 15 ani din localitatea vasluiană Griviţa a sunat la 112 pentru a cere ajutor, după ce a fost abuzată sexual chiar de tatăl vitreg. Scrie digi24.ro

Fata a ajuns la spital însoțită de mama sa, iar apoi la Poliție, unde a depus și o plângere.

Medicul a stabilit că fata fusese violată și, cu toate acestea, autoritățile nu au luat nicio măsură, iar fata a ajuns să locuiască în continuare sub același acoperiș cu bărbatul care o violase.

Decizia a fost luată la sugestia mamei, aceasta invocând motivul că omul urma să plece la muncă în străinătate.

Direcția pentru Protecția Copilului a fost sesizată abia marți, iar Poliția  a deschis un dosar penal pentru în care se cercetează săvârșirea infracțiunii de viol.

Potrivit purtătorului de cuvânt DGASPC Vaslui, fetei i s-ar fi propus, în prezența mamei, să acceseze serviciile unui centru din Bârlad, însă aceasta a refuzat.

Un nou caz ce demonstrează nepăsarea autorităților. O fată de 15 ani, din județul Vaslui, care și-a făcut curaj să anunțe la 112 că a fost violată de tatăl vitreg, a fost lăsată de polițiști să se întoarcă în casa agresorului.

Mai mult, mama ei a fost de acord. Instituțiile care puteau preveni situația traumatizantă pentru copilă, erau închise.

Nimeni nu lucrează la primărie sau la Direcția de Asistență socială, la sfârșit de săptămână.

Facebook Comments