Fată de 15 ani abuzată de tatăl vitreg, lăsată de polițiști să se întoarcă în casa agresorului

Cazul Alexandra nu a servit prea mult schimbării de optică din România – iată încă o reacție total greșită față de un copil abuzat.

Pe 17 august, o adolescentă de 15 ani din localitatea vasluiană Griviţa a sunat la 112 pentru a cere ajutor, după ce a fost abuzată sexual chiar de tatăl vitreg. Scrie digi24.ro

Fata a ajuns la spital însoțită de mama sa, iar apoi la Poliție, unde a depus și o plângere.

Medicul a stabilit că fata fusese violată și, cu toate acestea, autoritățile nu au luat nicio măsură, iar fata a ajuns să locuiască în continuare sub același acoperiș cu bărbatul care o violase.

Decizia a fost luată la sugestia mamei, aceasta invocând motivul că omul urma să plece la muncă în străinătate.

Direcția pentru Protecția Copilului a fost sesizată abia marți, iar Poliția  a deschis un dosar penal pentru în care se cercetează săvârșirea infracțiunii de viol.

Potrivit purtătorului de cuvânt DGASPC Vaslui, fetei i s-ar fi propus, în prezența mamei, să acceseze serviciile unui centru din Bârlad, însă aceasta a refuzat.

Un nou caz ce demonstrează nepăsarea autorităților. O fată de 15 ani, din județul Vaslui, care și-a făcut curaj să anunțe la 112 că a fost violată de tatăl vitreg, a fost lăsată de polițiști să se întoarcă în casa agresorului.

Mai mult, mama ei a fost de acord. Instituțiile care puteau preveni situația traumatizantă pentru copilă, erau închise.

Nimeni nu lucrează la primărie sau la Direcția de Asistență socială, la sfârșit de săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.