Femeie de afaceri decapitată – fiindcă soțul a refuzat răscumpărarea

O femeie de afaceri mexicană a fost decapitată după ce soțul a refuzat răscumpărarea

Un corp decapitat al unei femei de afaceri mexicană a fost descoperit cu o notă din care reiese că a fost ucisă pentru că soțul ei  „nu a vrut să plătească o răscumpărare”.

Corpul Susanei Carrera a fost găsit miercurea trecută într-o pungă, într-o parcare din Coatzacoalcos, în statul Veracruz. A fost răpită cu o săptămână în urmă în fața casei unui prieten, unde s-a dus să-și ia unul dintre copii.

Filmul camerelor de securitate a arătat cum răpitorii s-au oprit într-o mașină, au apucat-o de gât și au aruncat-o repede într-o mașină, în câteva secunde.

Răpitorii au lăsat o notă lângă corpul femeii, în potrivit mass-media locală, care a citit:  „acest lucru s-a întâmplat cu mine, deoarece soțul meu a jucat dur și nu a vrut să plătească răscumpărarea mea”.

Familia a confirmat că nu puteau colecta banii pentru răscumpărare, potrivit ziarului Heraldo de Mexico. Răpitorii ar fi cerut o răscumpărare de 4.000.000 de pesos mexicani ($207.000).

La câteva ore după ce corpul ei a fost găsit, soțul lui Carrera, Luis Manriquez, i-a anunțat moartea într-un mesaj pe rețelele de socializare.

 „Vă mulțumesc foarte mult pentru toate rugăciunile și dorințele voastre adresate pentru soția mea Susana Carrera, ca să se întoarcă repede acasă. Din nefericire, nu s-a putut întâmpla, a murit.”

Cuplul este proprietarul companiei de aluminiu Pezaliminio, care deține un birou în Coatzacoalcos. Nu e clar de ce răpitorii au ales tocmai pe Susana Carrera.

Mass-media locală publică fotografii cu găsirea corpului Susanei Carrera și o copie a notei. Procurorii din Veracruz au anunțat luni că au inițiat o investigație asupra modului în care fotografia a fost dezvăluită presei, care probabil au fost luate din biroul medicului legist.

 „Oficiul procurorului general de stat nu va tolera situații precum aceasta, care constituie o revictimizare și o încălcare a îndatoririi secretului în cadrul investigațiilor”, a declarat Procuratura într-o notă.

Nu s-au raportat arestări până acum. Potrivit rapoartelor, numărul de răpiri a crescut în orașul Coatzacoalcos, cu 49 cazuri în 2018. Mai mult de 160 de crime au fost raportate anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here