Fenomene meteo extreme în Europa. Grindină în Italia, inundații în Spania, tornade în Cipru

Italienii și spaniolii își încep săptămâna cu alerte cod roșu de vreme proastă. Roma a fost acoperită de grindină, în mai multe orașe italiene, din Milano până la Palermo, sunt inundații; la fel – în sudul Spaniei, unde e doliu după un pompier mort la datorie, în timpul operațiunilor de intervenție. Iar în Cipru s-au format tornade.

Grindina a acoperit în doar zece minute cartiere întregi din capitala italiană. A fost adusă de o furtună neobișnuit de puternică, iscată ca din senin după lăsarea nopții. Orașul arată de parca ar fi nins.

Sunt imagini incredibile din cartierele de est ale Romei. Gheața depusă în strat gros a blocat complet traficul.
A și plouat abundent: în numai jumătate de oră, apa a inundat șase stații de metrou și o mulțime de străzi; în unele zone a depășit jumătate de metru.

O tornadă formată în Cipru a doborât copaci, a smuls acoperișuri și a culcat la pământ stâlpi de electricitate. A măturat rapid trei localități.
Provincia spaniolă Malaga este încă sub cod roșu de ploi și vânt, iar în provinciile învecinate a fost emis cod portocaliu. Creșterea apelor a afectat 100.000 de persoane.

Ploile violente au inundat locuințe și drumuri, torentele au stricat podurile și au tăiat căile de acces în multe zone. Oamenii rămași blocați în mijlocul apelor au fost salvați cu elicoptere.
Șase autostrăzi au fost închise, iar traficul feroviar a fost suspendat în toată regiunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.