Festivalul Filmelor Românești – București 31 mai – 6 iunie

Festivalul Filmelor Românești va avea loc între 31 mai și 6 iunie, pe terasă Promenda Mall din București. Timp de 7 zile, iubitorii de film vor putea viziona o selecție de producții românești, cum ar fi "Rocker", "Moartea Domnului Lazarescu" și "Acasă la tata", iar "Sieranevada", regizat de Cristi Puiu-filmul românesc nominalizat la Cannes în 2016, câștigător a șase premii Gopo și propunerea României la Oscar- , va deschide cea de-a două ediție. “Sieranevada", producția multipremiata național și internațional, regizată de Cristi Puiu, care a fost nominalizată internațional pentru distincția supremă Palme d’Or la Festival de Cannes în 2016, și a fost propunerea României la premiile Oscar anul acesta va deschide cea de-a două ediție a Festivalului Filmelor Românești, miercuri, 31 mai, de la oră 21:00.

 Festivalul Filmelor Românești va avea loc între 31 mai și 6 iunie, pe terasă Promenda Mall din București. Timp de 7 zile, iubitorii de film vor putea viziona o selecție de producții românești, cum ar fi „Rocker”, „Moartea Domnului Lazarescu” și „Acasă la tata”, iar „Sieranevada”, regizat de Cristi Puiu-filmul românesc nominalizat la Cannes în 2016, câștigător a șase premii Gopo și propunerea României la Oscar- , va deschide cea de-a două ediție.

“Sieranevada”, producția multipremiata național și internațional, regizată de Cristi Puiu, care a fost nominalizată internațional pentru distincția supremă Palme d’Or la Festival de Cannes în 2016, și a fost propunerea României la premiile Oscar anul acesta va deschide cea de-a două ediție a Festivalului Filmelor Românești, miercuri, 31 mai, de la oră 21:00.

Vizionarea filmului “Sieranevada” se va face în prezența regizorului. Astfel, vizitatorii vor putea să afle mai multe despre conceptual sin spatele filmului, dar și detalii despre actori și interpretările lor, direct de la cineastul Cristi Puiu.

Lungmetrajul va fi proiectat pe un ecran de mari dimensiuni, cu ajutorul unui proiector unic în România, creat special pentru proiecții în aer liber, cu o capacitate de 35.000 de lumeni.

În cadrul festivalului vor rula, printre altele, filmele “Moartea domnului Lazarescu”, “Aurora” și “Marfa și banii”, semnate tot de Cristi Puiu, regizorul român care are la activ 15 filme regizate, un premiu și o nominalizare Cannes, un premiu Berlin, 3 nominalizări la Academia Europeană de Film, 6 premii și o nominalizare Gopo, o nominalizare TIFF.

În plus, între 1 și 6 iunie, vor fi proiectate și alte producții cinematografice românești, cum ar fi “Rocker” și “Morgen”, regizate de Marian Crișan, “Acasa la tata”, de Andrei Cohn și Metrobranding, în regia Anei Vlad și a lui Adi Voicu.

Intrarea la eveniment este liberă. (hotnews.ro)