Fetiță de trei ani răpită și salvată – patru arestați

La câteva ore după ce s-a declanșat o alarmă AMBRA pentru o fetiță de 3 ani, Luni dimineață devreme, în centrul Florida, Poliția a găsit-o în interiorul unui vehicul cu numere de Texas și a arestat patru adulți aflați în interiorul mașinii.

Fata, Madeline Mejia, se afla pe peluza din fața casei tatălui ei, în jurul orei 6 dimineața, când tatăl ei a spus că a uitat cheile și s-a întors în casă pentru a le lua.

A auzit-o pe Mejia urlând și a văzut-o răpită de un bărbat într-o Honda neagră cu număr de înmatriculare de Texas, au spus autoritățile.

Patrula condusă de Lt. Kim Montes, Florida, a spus că tatăl său a urmărit vehiculul prin Apopka, o comunitate din nord-vestul Orlando, până când l-a pierdut pe Interstate 75, mai la nord. Tatăl nu avea telefon mobil, dar s-a dus acasă și a chemat autoritățile.

Departamentul de Justiție din Florida a emis un aviz AMBER în jurul orei 9:30. Acesta a fost anulat odată ce copilul fost găsit, în jurul orei 11 pe Interstate 10 în apropierea Tallahassee, a spus Montes într-un comunicat de presă.

Tatăl a spus poliției că nu l-a recunoscut pe bărbatul care conducea mașina și că mama băiatului locuiește în afara statului.

Alerta AMBRA l-a descris pe șofer ca un bărbat alb-hispanic, cu părul castaniu lung și fața păroasă, îmbrăcat cu o cămașă albastră și blugi.

Numele și detalii despre cei patru suspecți nu au fost încă făcute public de autorități, iar anchetatorii nu au anunțat încă un motiv pentru care a avut loc răpirea sau dacă răpitorii au vreo legătură cu familia fetei.


Ce este o Alertă AMBER?

(AMBER Alert) – este un sistem național de alarmă în caz de  răpire copii, adoptat în 2002 de Statele Unite și Canada (în provinciile Alberta, Ontario și Columbia Britanică).

În martie 2011, același sistem, cu unele variații, a fost adoptat și de statul australian Queensland (2005) și de Franța (din 2006, Dispositif Alerte-Enlèvement), Malaezia (2007, Alerta Nurin), Olanda (2008), Irlanda (2009).

Alerta AMBER este utilizată în cazurile de răpire care implică copii și prevede mesaje de alertă continuă prin intermediul sistemului de radio-televiziune, telefonie mobilă și indicatoare rutiere electronice.

Sistemul poartă numele de la Amber Hagerman (25 noiembrie 1986 – 15 ianuarie 1996) o fetiță de 9 ani răpită în Texas pe 13 ianuarie 1996 și apoi ucisă de răpitorul ei. Omorul, încă nesoluționat, a inspirat, în 1998, un sistem de avertizare timpurie numit Alert Notification System (ANS).

Sistemul creat de Fundația de Alertă pentru Copii – o organizație non-guvernamentală din Pennsylvania – a fost extins, în 2002, pe întreg teritoriul național al SUA, sub conducerea Centrului Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați, fundație privată finanțată de Departamentul de Justiție al Statelor Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.