FETIȚE obligate să fie soții – Pedofilie apărată de lege din motive pretins culturale

Un milion de semnături împotriva sentinței de condamnare la moarte primită de Noura. Sudan: forțată să se căsătorească la vârsta de 13 ani, și-a ucis soțul după ce a fost violată.

Pentru a nu fi violată din nou de soțul ei, Noura Hussein, una dintre multe soțiile minore ale Sudanului, l-a ucis pe bărbat și …a fost condamnată la moarte pentru această crimă. Organizația ”Italienii pentru Dufur”, alături de avocații lui Noura, au lansat o mobilizare internațională prin care au colectat aproape un milion de semnături pentru a o salva.

Petiția, difuzată online pe www.Change.org și susținută de multe alte asociații, vine alături de milioanele de semnături înscrise încă din ziua în care apelul împotriva sentinței de moarte care a fost depus pentru tânăra sudaneză.

Organizația ”Italienii pentru Darfur” a contribuit deja în trecut, pentru a ajuta Meriam Ibrahim, femeia care, tot în Sudan, a fost condamnată la moarte pentru apostazie la a opta lună de sarcină și eliberată din închisoare în urma unei campanii de mobilizare internațională în 2015.

„Facem apel la președintele Sudanului – spune Antonella Napoli, președintele ”Italieni pentru Darfur” -, împreună cu organizațiile și locuitorii din Sudan, să recunoască grațierea lui Noura și sperăm că acest eveniment va duce la o schimbare în societatea sudaneză, pentru a se asigura protecția și garantarea drepturilor femeilor, adolescenților și copiilor, așa cum este stipulat în Declarația Universală a Națiunilor Unite pentru drepturile fundamentale ale omului și indicate prin Obiectivele de dezvoltare durabilă“. Sursa tgcom24

Articolul precedentCultivatorii români folosesc foarte multe substanțe chimice
Articolul următorNoua persoane au murit în urma unui accident rutier în Ungaria
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno