Fiul nelegitim al unui aristocrat englez a fost crescut într-o caravană de țigani

Jordan Adlard Rogers, 31 de, este fiul nelegitim al regretatul Aristotel Charles Rogers

În august anul trecut s-a găsit ca moștenitor al unui conac de 50.000.000 de lire din Cornwall. Mama lui, Julie Adlard, l-a crescut în stilul de viață al țiganilor, călătorind prin întreg Regatul Unit.

Un test ADN, făcut după moartea tatălui său, a dezvăluit că el este  moștenitorul de drept.

Ajuns la conac: „M-am uitat la acest portret”, spune Rogers Jordan Adlard. Și este cum m-aș putea uita la un portret al meu. Acesta a fost momentul în care am știut că-i aparțin.

Dacă aș fi văzut acel portret acum 20 de ani, viața mea ar fi fost atât de diferită. Aș fi știut cine e tatăl meu și de unde provin. Nu mi-aș fi petrecut mai mult de jumătate din viață întrebându-mă cine sunt, simțindu-mă jumătate de persoană. Acum știu cui aparțin. Nu mai sunt un secret …murdar.”

Jordan este fiul nelegitim al lui Carol – conceput în timpul unei aventuri în anii ‘ 80 – a cărui linie de sânge a fost dezvăluit numai după un test ADN după moartea tatălui său.

Descrie o copilărie nomadă, contaminată de violență și cu prezența fugară a unui tată și a unei mame vulnerabile, impulsivi și fără suflet.

Era subnutrit, prea puțin școlit și adesea pur și simplu înfrigurat. El a petrecut cinci ani trăind cu o comunitate de nomazi, unde a fost ostracizat și agresat de către copiii locali, trăind fără apă și săpun sau o masă caldă obișnuită.

Dar acum e aici. Jordan nu va mai trebui să muncească niciodată. Ne arată proprietatea, considerată unul dintre cele mai bune domenii private din Marea Britanie, primește un fond fiduciar de aproximativ £100.000 pe an.

Dar cel mai important, repetă, în sfârșit știe cine este. El este încă vizibil șocat de diferența noii sale poziții și de responsabilitatea enormă pe umerii săi.

Averea a fost donată de către bunicii lui Jordan, lt. cdt. John Peverell Rogers și soția sa Angela, în schimbul unui contract de leasing de 1.000 de ani pentru descendenții care locuiesc acolo. Gestionarea terenului și păstrarea casei cu 20 de dormitoare este o povară uriașă.

Cu toate acestea, sub corpul fizic puternic și întreg aspectul exterior, Jordan este un suflet sensibil și, mai presus de toate, cu înverșunare de a demonstra protecție mamei sale și familiei Adlard (el doar de recent a luat numele de familie Rogers).

Mama, Julie Adlard, a luptat cu probleme de alcool pentru întreaga ei viață, dar acum ea este vindecată. Are 51 de ani și e entuziasmată de norocul băiatului. „Mama știe că a făcut multe greșeli”, spune Jordan .

„Dar nu vreau să dau vina pe ea. Și-a pierdut tatăl când avea nouă ani, și asta a afectat-o. A ales parteneri violenți. Am văzut-o bătută de iubiți și era prea mică să facă ceva să se ajute.”

Julie părăsise deja modul acela de viață atunci când, la vârsta de 18 ani, l-a întâlnit pe Charles Rogers, 31 de ani, în Porthleven, unde tinerii se adunau să bea și să fumeze. Deși venind din lumi diferite, ei au avut o relație.

Ca Julie, și Charles a fost la începutul unei spirale lungi de cădere. Născut într-un lung șir de ofițeri ai armatei și Marinei, Charles Rogers a fost cel mai mic fiu al locotenentului comandant Rogers și al soției sale, Angela.

După ce a fost trimis, ca adolescent, într-un colegiu privat în Sussex, el a petrecut o perioadă scurtă de servire în armată ca subofițer. El a făcut serviciul activ în Irlanda de Nord pe timpul uneia dintre perioadele cele mai violente din istoria sa, o experiență care, potrivit prietenilor săi, a avut un impact de durată asupra lui.

După ce a părăsit armata, s-a întors la Penrose unde a îmbrățișat un stil de viață hippy.

Pentru disperarea crescândă a părinților săi, el nu a reușit să-și găsească o profesie pentru el însuși și a trăit la ferma de la marginea proprietății, bucurându-se de venitul primit de pe pământ.

Când a întâlnit-o pe Julie, Charles nici măcar nu era moștenitorul moșiei. Această poziție a fost ocupată de fratele său mai mare, Nigel, fost locotenent al RAF care mai târziu a devenit optician. În mod tragic, Nigel a fost diagnosticat cu  leucemie și a murit în vara lui 1987, la 30 de ani.

Julie era însărcinată în cinci luni, fără să știe că copilul nenăscut pe care îl aducea pe lume va deveni moștenitor la o proprietate de 50.000.000 de lire sterline.

Când Jordan s-a născut, pe 27 decembrie 1987, Julie a decis să facă ceva care ar murdări profund destinul copilului. La trei săptămâni după naștere, s-a căsătorit cu un localnic pe nume Gary Galloway. Mica familie s-a mutat într-o casă din apropiere, în Helston.

”Mama și Gary m-au făcut să cred că el e tatăl meu. Eu nu o condamn pentru că ea a crezut că ar putea fi mai ușor pentru mine”, spune Jordan generos.

L-am iubit pe Gary. Una din primele mele amintiri e cum stam pe umerii lui și mă simțeam atât de sigur și de fericit. Era ca și un uriaș mă ducea departe.

Când avea patru ani, Julie l-a părăsit pe Gary, dând vina pe caracterul lui violent, și imediat s-a îndrăgostit de un nomad local. În timpul nopții, Jordan a fost catapultat în stilul de viață al țiganilor.

„Tocmai începusem grădinița în Cornwall. Dintr-o dată am fost luat prin țară cu mama și prietenul ei Buster” spune Jordan.

„Copiii sunt foarte adaptabili, dar a fost un șoc. Am simțit că nu mă încadrez nicăieri. Copiii țigani nu m-au acceptat pentru că eram ceea ce ei numeau o gorger – de pripas. Am mers la școală doar pentru câteva zile. Apoi  tabăra noastră s-a urnit.  Educația mea a suferit cu adevărat.

Am fost atât de rămas în urmă cu școala încât  băieții ma strigau Dumb, prost-prost. Am urât școala, am preferat să fiu pe câmpuri, să mă joc cu pușca mea de aer comprimat sau sărind peste mașinile abandonate.”

Adaugă:  „viața țiganilor este foarte agresivă. Erau lupte grele în serile când Buster și tovarășii lui se băteau așa, ca sport!

Am avut un Labrador negru, Jess, care a fost cel mai bun prieten al meu. Într-o zi Jess a atacat una din păsările lui Buster, așa că a scăpat de el. A fost atât de greu. Câinele meu nu mai era.”

Și, desigur, lui Jordan îi lipsea omul pe care îl credea tatăl său. Deci, el a fost devastat atunci când Julie i-a spus că Gary a fost găsit mort într-un accident. Chiar și acum nu știe toate detaliile. „Îmi amintesc clar că l-am rugat pe țigan să fie noul meu tată.

Nu am avut niciodată copilăria iubitoare și afectuoasă pe care o doresc pentru fiul meu. Întotdeauna mi-a fost frig – în caravane înghețate – și mă văd constant verificând dacă e destul de cald.”

În septembrie 1994, când Jordan avea aproape șapte ani, Julie a născut-o pe sora ei, Queen. Doi ani mai târziu, s-a despărțit de Buster și familia s-a mutat într-un apartament al Comunei. Jordan a început să frecventează școala în mod regulat pentru prima dată în viața sa.

Luptând pentru a ține pasul cu lecțiile – având  cel puțin doi ani în urma colegilor săi, a arătat o determinare lăudabilă. „Noi nu aveam mașină și mama lipsea  dimineața, așa că am mers la școală pe jos o milă și jumătate”, spune el.

Viața era într-un calm relativ uniform când, într-o zi, când avea zece ani, Julie l-a pus să se așeze fiindcă avea să-i dea o veste bombă: Gary nu era tatăl lui adevărat.

„Am vrut să știu când voi deveni la fel de înalt ca tatăl meu. Mama tocmai a spus, „nu era tatăl tău adevarat. Un om pe nume Charles Rogers e tatăl tău.  Nu am putut accepta. Nu mi-a păsat de acest om, Charles. Mi-am pierdut tatăl de două ori.”

Câteva săptămâni mai târziu, Julie a făcut ceva extraordinar. Pe un capriciu, ea l-a urcat în mașina unei rude și au făcut o plimbare la ușa lui Charles. Urma să-l înfrunte și să-l determine să recunoască pe fiul său.

„Mama bătea la ușă când a apărut acest om, care arăta a om foarte deștept, cu o cămașă albă și o cravată. Era foarte calm. Ne-a dus în salon, mi-a zâmbit și mi-a spus: „eu și mama ta trebuie să vorbim.”

Au plecat și am auzit-o pe mama țipând și plângând. El tot spunea, „nu vezi că seamănă cu tine?”

Charles a fost de acord să facă un test ADN pentru a dovedi că este tatăl lui Jordan, dar din păcate Julie nu a putut să-l urmeze.

Poate că o parte din motiv este că, la scurt timp după întâlnire, Julie a fost complet doborâtă, Buster a murit de la un atac de cord în hol. „Eram sus și am auzit-o pe mama țipând. Am fugit spre ea și am încercat s-o mângâi pe ea și pe Queenie. Îmi amintesc că am îmbrățișat-o și i-am spus că va fi bine. Aveam doar 11 ani, dar am simțit că e responsabilitatea mea.”

Julie a fost atât de supărată încât a refuzat să mai petreacă încă o noapte în casă. Din nefericire, în loc să aștepte și să aranjeze un schimb la Comună, ea a aranjat un schimb neoficial cu un vecin.

Când cei de la Consiliu au aflat, Julie a fost evacuată și familia s-a prăbușit într-o altă criză. Jordan a fost trimis să locuiască cu bunica lui, mama lui Julie.

Adorat și adorându-și bunicii, a fost revanșa pentru dragostea și securitatea pe care Jordan le-a pierdut cât a stat cu mama și cu țiganii.

În ciuda educației sărace, Jordan a reușit să termine un curs în mecanica auto la Colegiul Helston înainte de a găsi de muncă, un loc de șofer de camion pentru o companie de fructe și legume.

La vârsta de 18 ani a decis să încerce norocul cu Charles. În acel moment, desigur, el a înțeles că Charles era moștenitorul unei averi. Dar este ferm convins că banii nu sunt de interes. Tot ce vroia era să știe sigur cine era adevăratul său tată.

Îmbrăcat inteligent și îngrozit de a fi respins, el a bătut nervos la ușa lui Charles. Dar omul care a răspuns nu semăna deloc cu tânărul Charles pe care îl știa Jordan de la opt ani.

„Părea complet murdar cu părul lung si barba lungă” își amintește Jordan. Charles Rogers dusese o existență de pustnic, a fost dependent de medicamente, rareori spălat sau schimbate hainele și de multe ori a dormit în mașină.

Când starea lui de sănătate s-a înrăutățit, încercările de a-l ajuta cu întâlnirile psihiatrice și de reabilitare au eșuat. A acceptat un test ADN, dar a spus că trebuie să-l facă în mod oficial printr-un avocat. ”Am fost îngrozit de cost: am știut că ar putea fi £1.000 doar pentru a trimite o scrisoare la avocat și nu câștigam suficient, așa că nu am dat curs. M-am tot gândit, „ce e așa de rău în mine? Ce am făcut ca tatăl meu să nu mă accepte? „

Până în 2015, Jordan și-a făcut un trai decent și o carieră și a întâlnit, de asemenea, pe Katie.

Dar în august anul trecut, totul s-a schimbat. Jordan a primit un apel de la Philip, cel care era managerul conacului, cu el a fost în contact  acești ani, în timp ce în repetate rânduri a avut încercări de a convinge pe Charles să accepte un test ADN.

Charles fusese găsit mort în mașina lui în fața casei. O supradoză cu un înlocuitor al heroinei.

„El mi-a spus că a fost ultima mea șansă de a dovedi, într-un fel sau altul, că aș fi fiul lui. A avut, de asemenea, procura de la bunica mea Angela, așa că a simțit că era în interesul lui să fi fost clarificat cine era moștenitorul de drept, chiar dacă el a fost prea bolnav să mă întâlnească sau să înțeleagă implicațiile. Am fost șocat. Cu doar trei zile înainte de ziua în care Charles a murit, Katie a descoperit că era însărcinată.”

„Nu a fost planificat, dar am fost foarte încântați. Vestea că aș deveni un tată și pierderea tatălui meu în spațiul de trei zile a fost ceva ciudat și extraordinar.”

Dar ceea ce a trebuit să urmeze a fost chiar și mai incredibil. Un capitol complet nou și dramatic în viața acestui tânăr.

Drama ar implica o cursă frenetică împotriva timpului pentru a obține o mostră de ADN din corpul tatălui său, terifiante litigii juridice cu rudele și, în cele din urmă, legătura de sânge cu o nouă familie și o mare dinastie… Sursa:dailymail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.