Floriile: ,,Osana! Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului”

În Biserica Ortodoxă astăzi, 21 Aprilie, se prăznuieşte sărbătoarea Intrării Mântuitorului în Ierusalim, Floriile, care are la bază evenimentul intrării triumfale a Mântuitorului în Ierusalim înainte de Patimile şi Învierea Sa din morţi.

Prin această intrare, se împlinea una din proorocirile mesianice ale Vechiului Testament, şi anume cea a proorocului Zaharia, făcută cu 500 de ani înainte de naşterea Domnului, prin care spunea: ,,Bucură-te foarte, fiica Sionului, căci iată împăratul tău vine la tine drept şi biruitor: smerit şi călare pe asin, pe mânzul asinei”.

Cu şase zile înainte de Paştele iudaic Iisus venise în Betania unde era Lazăr, pe care îl înviase din morţi, iar a doua zi a intrat în Ierusalim. Mulţimea, venită aici pentru sărbătoarea Paştelui, auzind de venirea Lui, a luat ramuri de finic şi a ieşit în întâmpinarea Lui strigând: ,,Osana! Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului”.

Redacția Vocativ Plus urează Paște cu bucurie lină celor care prăznuiesc Paștele și înmugurirea faptelor și sentimentelor bune celor care țin Floriile astăzi, La Mulți Ani celor cu nume de floare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.