florile de gălbenele – antioxidante, antiinflamatorii, antiseptice, cicatrizante, antiparazitare şi antimicrobiene

Pentru a avea grijă de organismul şi corpul nostru ne găsim inspiraţia în natură. Ne bucurăm de tot ceea ce are natura de oferit de-a lungul fiecărui anotimp. Aşa se face că începând cu luna Mai avem grijă să culegem florile de gălbenele. Cunoscute din vechime pentru proprietăţile benefice în cazul unor forme de cancer şi chiar în medicina contemporană, unde se regăsesc în compoziţia produselor create pentru tratamentul unor afecţiuni variate, gălbenele se bucură de o încredere foarte mare.
Sursa beneficiilor gălbenelor

Medicina populară propune multe remedii bazate pe florile de gălbenele. Proprietăţile acestei plante pornesc de la compoziţia sa chimică. În compoziţia lor saponozide, mucilagii, carotenoide (aprox. 3,5%), alcooli triterpenici, flavonoizi şi glicozizi flavonici, steroli, taninuri, ulei volatil (cca. 0,02%), substanţe amare, urme de ulei volatil (sesquiterpene oxigenate), vitamina C, acid malic, săruri minerale şi substanţe proteice. Aceste elemente au proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii, antiseptice, cicatrizante, antiparazitare şi antimicrobiene.Vindecă răni, măresc producţia de bilă şi curăţă sistemul limfatic. Au un un efect calmant asupra inimii şi liniştitor asupra dispoziţiei.

Noi am ales să găsim o metodă prin care să păstrăm cât mai mult şi pentru o perioadă îndelungată proprietăţile acestei plante.
Conservarea florilor de gălbenele: siropul de casă

Am găsit o reţetă de casă pentru realizarea siropului. Le punem la infuzat în apă clocotită şi le lasăm la infuzat pentru o zi. Apoi, amestecăm infuzia creată cu zahăr şi o dăm pe la foc mic, mestecând continuu, până ce obţinem consistenţa densă dorită. Suntem bucuroşi că în felul acesta reuşim să păstrăm cea mai mare parte din compoziţie florilor.
Beneficiile siropului de gălbenele

Am creat acest sirop pentru a ne putea bucura de acest flori terapeutice pe parcursul întregului an. Deşi nu există o terapie recunosccută pe bază de sirop de gălbenele, există câteva întrebuinţări ale acestui produs terapeutic, pe care medicina populară le propune.

În caz de oboseală: o linguriţă de sirop la o cană cu apă.
În caz de dureri în gât şi piept: se amestecă două linguriţe de sirop la o cană de ceai şi se serveşte.
Pentru durerile de cap: o linguriţă de sirop de gălbenele la interval de două ore, repetat de două ori pe zi.
În caz de stres şi anxietate: două linguriţe de sirop de gălbenele pe zi amestecate la un pahar de apă.
În cazul gastritelor pe fond nervos: o linguriţă de sirop de gălbenele dimineaţa pe stomacul gol.

Deisgur, oricât de eficiente ar fi, tratamentele şi curele cu flori de gălbenele trebuie avizate în prealabil de un medic specialist. Şi, dacă vă decideţi să puneţi pe raftul din farmacia verde acasă un produs pe bază de gălbenele, asiguraţi-vă că achiziţionaţi un produs de ce conţine extras de gălbenele pur. Siropul de gălbenele Origini este un produs terapeutic realizat cu grijă pentru păstrarea proprietăţilor plantei, prin infuzarea naturală, la cald şi de durată a florilor de gălbenele proaspete, nu uscate. (sursa:origini.com)