Fluturii din stomac

De vină-i foamea? E iubirea? Mai sigur foamea de iubire… Iubirea creează dependenţă? E tentant dar şi periculos să iubeşti! Euforie, moleşeală, visare şi abandon total. Apoi, vrei mai mult, încă nu e dependenţă, dar îţi place senzaţia şi îţi faci iluzii că o poţi controla. La început te gândeşti câteva momente la o persoană nou cunoscută şi uiţi de ea vreme de câteva ore. În scurt timp însă, te obişnuieşti cu acea persoană şi începi să fii complet dependent de ea. Acum te gândeşti la ea ore în şir apoi o uiţi doar câteva momente. Dacă nu e lângă tine, îţi lipseşte. În acel moment, eşti dispus să faci orice pentru dragoste. O suni doar să-i auzi vocea şi fluturii din stomac încep să fâlfăie. Dă liber sentimentelor şi trăieşte-le aşa cum vin.
Când o relaţie a lăsat un gust amar, dă o şansă altei persoane să între în viaţa ta. Concentrează-te doar asupra momentelor în care ai fost fericit şi asta îţi va da puterea să reuşeşti… Nu-ţi fie frică, nu-ţi limita sentimentele în funcţie de evenimentele din trecut. Toţi suntem diferiţi. Fiecare iubire vine cu bune şi rele, depinde de noi ce şi cât acceptăm. Bunătatea înfrumuseţează viaţa împăcând toate neînţelegerile. Iertarea dă libertate! Viaţa şi timpul limpezeşte ceea ce e încurcat, uşurează ceea ce e greu, înveseleşte ceea ce e trist. …Femeia inteligentă este sinceră, ea ştie că nu are nimic de pierdut, nu aşteaptă nimic, pur şi simplu trăieşte ceea ce simte. Fără expectative, viaţa şi iubirea nu aduc dezamăgiri. Femeia care ştie să-şi păstreze gingăşia şi fragilitatea, care ştie să asculte şi să răspundă scurt, dar incitant, fără polemici… femeia care ştie să te năucească cu o simplă privire… este femeia sigură pe ea, cea care prezintă o frumuseţe ce nu ţine cont de şabloane, este acea femeie lângă care te vezi trăind o viaţă. Poţi să iubeşti un om pentru că merge pe acelaşi drum cu tine în fiecare dimineaţă sau îţi dezmiardă tâmplele în fiecare noapte. Poţi să iubeşti un om învăţându-l să iubească oamenii, deci şi pe sine. Poţi să iubeşti oamenii cum nu i-a iubit şi nu-i va iubi nimeni niciodată, dar nu poţi impune nimănui să te iubească. Sinceritatea… spune adevărul întotdeauna!
A nu spune adevărul ne poate da o siguranţă temporară. A nu spune adevărul ne ţine mereu încordaţi şi atenţi. Minciuna limitează libertatea de comunicare. Trăieşti mereu cu frica de a greşi, pentru că nu-ţi mai aminteşti, cui şi ce ai spus.
Fiecare dintre noi avem un drum. Avem posibilitatea de a face alegeri, avem ritmul nostru şi ne lăsăm călăuziţi de propriile intuiţii şi experienţe. Nu-i lăsaţi pe ceilalţi să vă grăbească. Faceţi paşi mici dar siguri. Daţi libertate şi fiţi liberi, nu sufocaţi şi nu impuneţi…
Atunci când nu ne convin direcţiile sau ritmul de mers, trebuie să vorbim clar. Călătoria noastră va fi autentică şi reală numai dacă avem curajul de a fi cinstiţi cu noi înşine.
Nu adormi supărată pe cei pe care îi iubeşti. Nu lasă ca soarele să apună fără să ierţi. Spune celor de lângă tine ceea ce simţi, fie că-i supărare, tristeţe, bucurie sau iubire. Nu toţi avem darul vegenței… Ai grijă de relaţiile tale. Fii gata să renunţi la gânduri şi sentimente care răneasc şi separă. Mintea noastră de cele mai multe ori face filme cu care şi Hollywood-ul s-ar mândri. Când ai nelămuriri, întreabă. Gelozia este de fapt lipsa de încredere, nesiguranţa. Stările care presupun gânduri şi sentimente negative trebuiesc înlăturate. Greşiţi amândoi în încercarea de a vă culpabiliza reciproc pentru nefericirea voastră. O relaţie se construieşte în doi iar dacă se destramă fiecare are partea lui de vină.
Deci, fii calm şi spune sincer atunci când eşti furios sau rănit. Abandonează nevoia ta de a avea dreptate şi de a susţine permanent că mereu celălalt greşeşte. Amândoi aveţi dreptate, în dorinţa voastră de a fi iubiţi şi respectaţi. Nu depindeţi de celălalt, fiţi partenerul lui, mergeţi mână în mână şi construiţi o viaţă. Oamenii nu ne aparţin, nu încerca să-i schimbi, e alegerea lor dacă vor schimbarea. Fericirea noastră depinde de noi. Este formată din clipe, gesturi de iubire, calm şi linişte interioară, zâmbete, atingeri, sinceritate şi respect.