Francezii știu să-și apare interesele – afacerea Stx și italienii

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fincantieri, companie italiană, în tratative să achiziționeze compania franceză Stx. Italienii urmau să acopere cel puțin 51% din acțiuni, pentru a-și impune voința asupra deciziilor societății și a investi apoi cu oarece siguranță. Totul decurgea firesc până ce …noul președinte Macron a luat o decizie cumva împotriva ideologiilor a căror adept se arătase de când este în politică și… a afirmat faptul că statul francez va naționaliza temporar Stx din motive strategice. Guvernul italian s-a arătat contrariat de acestă decizie iar Padoan, ministrul economiei se preface bulversat! Aceste două companii sunt de fapt șantiere navale.

italiaÎn realitate, așa ar trebui să procedeze oricare decident politic care își iubește țara, își respectă cetățenii.

Acțiunile Fincantieri în bursă scad continuu de la această afirmație a lui Macron, iar italienii nu mai pot cumpăra Stx la doi gologani, așa cum speraseră, profitând de dificultățile francezilor. Macron nu a făcut decât un gest inteligent prin care determină cumva piața, pentru ca să nu se mai vândă o firmă franceză pe bani puțini. Este un fel de supralicitare dar iată că funcționează. Ministrul economiei franceze va vizita Roma pentru noi tratative, desigur, Stx va deveni parte din Fincantieri dar nu la prețul ieftin râvnit de italieni.

Cum ar fi arătat astăzi economia românească și bugetul dacă toți aleșii noștri în cei 30 de ani de după totalitarism ar fi procedat așa? – ne-vânzând pe nimica toată capacități de producție unor străini. Una este investitorul străin, alta este șacalajul economic, achiziționarea pe nimic a unor mari capacități doar fiindcă politicienii primesc șpăgi, ultimii manageri special numiți falimentează întreprinderea la comandă și astfel, treaba e făcută!

Mii de întreprinderi românești care erau productive sau puteau fi valorizate, au fost în mod intenționat falimentate prin jaf comandat și controlat atent de mafia politică din România, apoi rase de pe fața pământului sau vândute pe sume echivalente a un camion sau chiar mai puțin. Milioane de meseriași fiind nevoiți apoi să ia calea exodului. Iată cât ne-a costat democrația și accesul la Nato și UE, închiderea fabricilor ca apoi să fie necesară importarea produselor de la civilizații francezi, germani, englezi, ș.a., care au știut să-și apere interesele.

Bravo Macron, huo tuturor aleșilor români de până astăzi inclusiv!

Așa se face, nu dai ditai compania pe doi bani din motive că, chipurile, economia din piață ar avea nu-ș ce reguli, adică manevre de bursă…

O altă chestiune care dovedește infiltrarea mafiei în structurile statului italian: Fiat, Alitalia, banca Monte dei Paschi, Banca Veneto și câte alte exemple sunt companii private care au primit în timp bani de la bugetul statului pentru redresare, reintegrare dar… atenție… fără să cedeze acțiuni statului cum ar fi fost și firesc. Odată ce ai intrat în faliment și vrei bani de la stat, iar dacă statul îți dă bani, statul devine imediat proprietarul companiei, altfel nu văd nicio legalitate de a transfera bani de la buget spre privat. În plus, de ce doar anumite companii au beneficiat de sprijin de la stat iar altele nu? Fiindcă doar cele unde s-a infiltrat mafia pot avea acces la bani de la bugetul drămuit, firește, de mafia politică.

Italia este un mic pui faţă de România. Aici încă mai este lege.  În România, orice se decide este doar contra intereselor ţării, de parcă am avea aleşi din alte ţări, nu români, mai rău ca în vremurile fanariote.

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •